Garšīgi! Marinētu dzelteno biešu salāti ar auzu sakni un dzērvenēm

Komentāri

Šo svētdien raidījuma Ēdiena daba vadītāji Krista Baumane un Ingmārs Ladigs viesojas bioloģiskajā saimniecībā ”Vizbuļi”, kur ievāc dzelteno biešu ražu, kas šogad ir ļoti laba. Savukārt saimniecības ”Indrāni” saimniece Liene ierāda, kā dzeltenās bietes iemarinēt.

Zemnieku saimniecības ”Vizbuļi” namamāte Laima stāsta, ka pēdējā laikā cilvēki ļoti labprāt ēd dzeltenās bietes. Iemesli – visdažādākie. Laima domā, ka īpaši bērniem mammas izvēlas dot dzeltenās bietes, jo koši sarkanās bietes mazie bieži vien neēd. Toties dzelteno bieti var pievienot sautējumam un bērni apēd ar gardu muti, nemaz nenojaušot, ka ēd bietes.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Marinētu dzelteno biešu salāti ar auzu sakni un dzērvenēm, pagatavoti ābolu sulā

 Sastāvdaļas (4 personām) :

  • 500 g marinētas dzeltenās bietes;
  • 2 gab. āboli (sulai) ;
  • 1. tējk. sinepes;
  • 2 ēdamk. cukura;
  • ¼ tējk. sāls;
  • 2 ēdamk. ābolu etiķa;
  • 500 g auzu saknes (angļu val. – salsify), var aizstāt ar burkāniem, pastinaku vai citu sakni;
  • 1 litrs piena;
  • garšvielas;
  • 60 g dzērveņu sukādes;
  •  svaigi zaļumi;
  • 100 ml augu eļļas;
  • 20 g rupjmaizes rīvmaizes.

Pagatavošana

No āboliem izspiež sulu, sulu sajauc ar sinepēm, sāli un cukuru, pievieno ābolu etiķi.

Rezervē pusi daudzuma sulas maisījuma mērcei, otru pusi lej uz uzkarsētas pannas, kur liek marinētās bietes un karamelizē, līdz iztvaiko šķidrums, Pēc tam pārliek karamelizētās bietes uz trauka.

FOTO. Kā dzeltenā biete nonāk līdz galdam

Auzu sakni nomizo, nomazgā un liek vārīties pienā ar garšvielām, vāra apmēram pusstundu (līdz mīksta), Kad izņem no piena , apcep nedaudz uz pannas, kapēm paliek nedaudz brūna. .

Atlikušajā ābolu sulas maisījumā liek dzērvenes un pagaida, līdz tās kļūst mīkstākas. Kad dzērvenes izņem no sulas, tām piekuļ klāt nedaudz eļļas, lai veidojas salātu mērce.

Karamelizētās bietes kārto uz šķīvja, pēc tam dzērvenes, apcepto auzu sakni un svaigus zaļumus. Pārlej ar ābolu sulas salātu mērci un pārber ar rupjmaizi.

Salātus var pasniegt gan siltus, gan atdzesētus.

Skaties video:

 

Ar riteni uz darbu. Arī ziemā!

Ar riteni uz darbu. Arī ziemā!

Vai Latvija varētu kļūt par velo zemi līdzīgi kā Nīderlande? Vai pie mums maz iespējams braukt ar riteni visu gadu? Un kā komfortabli ierasties savā birojā, ja esi minies uz darbu ar riteni ziemā?

Interesantākās 2018. gada grima tendences, ko Tu vari izmēģināt jau šodien!

Interesantākās 2018. gada grima tendences, ko Tu vari izmēģināt jau šodien!

2018. gads make-up pasaulē mirdz vēl spožāk nekā iepriekšējais. Tendenču virsotnēs gozējas metālisks spīdums, gliteri un pat uz ādas uzlīmējami akmentiņi, ļaujot mums uzmirdzēt kā dārgakmeņiem. Ja ar mirdzumu un spīdumu jau esam pazīstamas kopš pagājušā gada, tad viena toņa acu ēnas, izteikti kuplas skropstas un citas aktuālākās tendences vēl jāiepazīst. Esi gatava jauniem skaistuma piedzīvojumiem? Iepazīsties ar 10 interesantākajām grima tendencēm šajā gadā!

Lasi vēl