Gardi un ātri! Bez cepšanas pagatavojama melleņu kūka

Pievienot komentāru
Gardi un ātri! Bez cepšanas pagatavojama melleņu kūka
Foto: Flickr

Zemeņu laiku pamazām nomaina melleņu laiks. Tādēļ tu un tava ģimene ir pelnījuši gardu melleņu desertu. Pagatavo šodien saldajā ēdienā biezpiena un melleņu kūku, kurai nav nepieciešama cepšana, un viss process prasīs mazāk par pusstundu tava dārgā laika.

Melleņu – biezpiena kūka

Sastāvdaļas:

Pamatnei

  • 200 g Selgas cepumu;
  • 100 g sviesta

Krēmam

  • 500 g biezpiena (var gan 25%, gan arī liesāku);
  • 500 g krējuma;
  • 400 g cukura;
  • 200 g svaigu melleņu;
  • 200 ml saldā krējuma;
  • 2 ēdamk. (ar kaudzi) želatīna

Foto

Pagatavošana

Cepumus sasmalcini, sajauc ar sviestu un stingri izklāj apaļas tortes veidnes pamatnē. Ieliec ledusskapī. Gatavo krēmu. ”Izdzen” biezpienu caur sietu un sakul viendabīgā masā ar cukuru un krējumu. Mellenes sablendē. Biezpiena masu sadali divās daļās, vienai jābūt par ¼ mazākai par otru. Mazākajai piejauc melleņu masu un kārtīgi samaisi.  Želatīnu iemērc nelielā daudzumā ūdens. Saldo krējumu sasildi,  bet ne līdz vārīšanās temperatūrai. Pievieno uzkarsētajam saldajam krējumam uzbriedušo želatīnu un izmaisi, līdz tas pilnībā izšķīdis. Sadali šo maisījumu divas daļās un pievieno abām biezpiena masām. Pēc tam izņem no ledusskapja formu ar pamatni un gar tās maliņām izliec pergamentu. Tagad no ārmalas sāc likt šauru krēma kārtu – vispirms ar mellenēm, pēc tam balto. Tādā veidā tuvojies centram. Tortes virsma beigās izskatīsies kā ”zebra”.

Foto: vkusnyblog.ru

Foto: vkusnyblog.ru

Pēc tam ieliec to ledusskapī. Pirms pasniegšanas noņem tortes formas maliņas un pergamentu.