Gardās griķu vafeles un citas receptes no griķiem Annas Dribas gaumē

Pievienot komentāru
Gardās griķu vafeles un citas receptes no griķiem Annas Dribas gaumē
PRIVĀTAIS ARHĪVS

Daudzos mājokļos šopavasar pēc griķiem smaržo biežāk nekā jebkad. Ir gan ļaudis, kuri atzīst, ka griķi viņiem īsti negaršo, bet tie, kuri ēd, vairumā gadījumu griķus notiesā kopā ar maltās gaļas mērci vai piena zupā. Kā griķus pagatavot vienkārši un garšīgi citos veidos, savu pieredzi Skaties.lv lasītājiem uztic pazīstamā dziedātāja un dejotāja Anna Dribas.

”Man patīk gatavot, tikai vajag vīru, kas to visu apēd,” smej dziedātāja.

Anna ir liela ēst gatavošanas entuziaste un mājās gatavota ēdiena piekritēja, tādēļ viņa nav īpaši jāskubina atklāt savu iecienītāko griķu ēdienu receptes.

Ko pagatavot no griķiem? Lieliskas receptes iesaka šefpavārs Raimonds Zommers

”Man mājās ir pusotra paka griķu, bet tagad sagribējās iet un nopirkt vēl,” to, ka runas par receptēm iedvesmo rīcībai, atzīst Anna.

Lai pagatavotu griķu kotletes, nepieciešamas vien piecas sastāvdaļas: trīs glāzes vārītu griķu, pieci seši vārīti kartupeļi, sāls, pipari un eļļa cepšanai.

Pagatavošana ir pavisam vienkārša: sarīvē kartupeļus, masai pievieno vārītus griķus, sāli, piparus. Izveido kotletes un cep eļļā.

”Nav izteikti diētiski, bet ir garšīgi,” saka Anna.

Bez sevišķas piepūles var uzcept arī griķu pankūkas. To pagatavošanai nepieciešams: 250 ml piena, divas olas, divas ēdamkarotes griķu miltu, divas ēdamkarotes kviešu miltu, sāls un cukurs pēc garšas un eļļa cepšanai.

Ja gribas ko interesantāku, Anna iesaka cept griķu vafeles.

Sastāvdaļas ir šādas: 1,5 glāze griķu miltu vai vārīti griķi, pusotra glāze piena, viena tējkarote sodas, pustējkarote sāls, pustējkarote kanēļa, trīs ēdamkarotes olīveļļas vai citas eļļas.

Lai pagatavotu mīklu, pa priekšu samaisa visas sausās sastāvdaļas, pēc tam pievieno pienu un visu kārtīgi samaisa. Cep vafeļpannā, kuru pirms tam iesmērē ar eļļu.

Vafeles pasniedz kopā ar ievārījumu, iebiezināto pienu ar cukuru vai ar jogurtu. ”Kā sirds vēlas,” smaida dziedātāja.

”Es nesen prasīju vienai draudzenei, kā viņa uztur sevi formā. Atbildēja, ka dažreiz ietur griķu diētu, kas paredz piecas dienas ēst tikai vārītus griķus.

Es kādreiz mēģināju griķu diētu septiņas dienas. Rezultāts bija septiņi zaudēti kilogrami. Tā bija pirmā diēta, ko es mūžā mēģināju,” to, ka griķiem plusiņu netrūkst, norāda skatuves māksliniece.

Kā nezaudēt formu laikā, kad sporta zāles slēgtas, bet ledusskapis rokas stiepiena attālumā? Slavenas dziedātājas stāsts