Gardākā kūka pasaulē! Annas Pannas “Pavlova” ar ķiršiem

0 Komentāru
Gardākā kūka pasaulē! Annas Pannas “Pavlova” ar ķiršiem
Foto: "Gatavo 3" aizkadri

Lai Jaunais gads iesāktos saldi, bez kreņķiem un pārdzīvojumiem, kā teiktu Anna Panna – kūkas ir jāēd! Tas nu šajā pirmajā 2017. gada dienā palutini sevi ar ko ņammīgu.

Lūk, Annas Pannas recepte, kuru tu jau sen vēlējies iemācīties – Pavlovas ar “dzērušajiem” ķiršiem.

Sastāvdaļas

Pavlovām
  • 100 g olas baltums
  • 200 g cukurs
Krēmam
  • 250 g mascarpone
  • 50 g pūdercukurs
  • 250 g saldais krējums
  • 200 g ķirši (der saldēti)
  • 100 g brūnais cukurs
  • 100 g Rīgas melnais balzams

Pagatavošana

Krāsni sakarsē 150 grādus karstu. Lielā bļodā puto olbaltumu kopā ar cukuru. Puto līdz cukurs gandrīz izkusis un olbaltums kļuvis ļoti stingrs. Liec to konditorejas maisiņā un uz cepamā papīra izspied vienādus groziņus. Liec krāsnī cepties, nogriežot temperatūru uz 100 grādiem. Cep vismaz 1,5 stundu. Pēc cepšanas pilnībā atdzesē.
Katliņā savāri ķiršus kopā ar balzāmu un cukuru līdz izveidojas zaftīga un sīrupīga masa (kādas 30 min). Ja vēlies vari sablendēt ķiršus.

Lai pagatavotu krēmu, bļodā saputo mascarponi ar pūdercukuru. Pievieno saldo krējumu un puto līdz krēms kļuvis krēmīgs.

Dekorē izceptās pavlovas ar krēmu un pa virsu lej ķiršu uzlējumu.

Foto

0 Komentāru