Gardai nedēļai – cepumi ar riekstiem un brūklenēm

Komentāri

Pēdējā Gatavo 3 mežā epizodē dāmu trio pārsteidza ar dažādiem ēdieniem no riekstiem. Lai mums visiem šī nedēļa būtu saldāka, Anna gatavo riekstu un brūkleņu cepumus. Izmēģini!

Sastāvdaļas

  • 110 g sviesta istabas temperatūrā
  • 100 g gaiši brūnā cukura
  • 100 g tumši brūnā cukura
  • 1 ola
  • 200 g miltu
  • šķipsniņa sāls
  • 1/2 tējkarote cepamā pulvera
  • 1/2 tējkarote soda
  • 100 g brūkleņu
  • 50 g lobītu pistāciju
  • 50 g zemesriekstu

Pagatavošana

  1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 185°C temperatūrai. Cepamo pannu noklāj ar cepamo papīru.
  2. Lielā bļodā puto sviestu kopā ar abiem cukuriem, līdz tas kļuvis gaišs un pufīgs. Pievieno olu un turpini putot.
  3. Atsevišķā traukā iesijā miltus un sajauc kopā ar sodu, cepamo pulveri un sāli. Brūklenes un riekstus pievieno miltu maisījumam.
  4. Pie olu masas liek klāt sauso maisījumu un labi samīca visu kopā. Sadala mīklu 12–16 vienādās daļās.
  5. Pikucīšus liek uz pannas ar ļoti lielām atstarpēm (cepumi izplūdīs). Liek krāsnī un cep 12–15 minūtes. Pēc cepšanas nedaudz atdzesē.

Video:

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti
Ar riteni uz darbu. Arī ziemā!

Ar riteni uz darbu. Arī ziemā! 1

Vai Latvija varētu kļūt par velo zemi līdzīgi kā Nīderlande? Vai pie mums maz iespējams braukt ar riteni visu gadu? Un kā komfortabli ierasties savā birojā, ja esi minies uz darbu ar riteni ziemā?

Interesantākās 2018. gada grima tendences, ko Tu vari izmēģināt jau šodien!

Interesantākās 2018. gada grima tendences, ko Tu vari izmēģināt jau šodien!

2018. gads make-up pasaulē mirdz vēl spožāk nekā iepriekšējais. Tendenču virsotnēs gozējas metālisks spīdums, gliteri un pat uz ādas uzlīmējami akmentiņi, ļaujot mums uzmirdzēt kā dārgakmeņiem. Ja ar mirdzumu un spīdumu jau esam pazīstamas kopš pagājušā gada, tad viena toņa acu ēnas, izteikti kuplas skropstas un citas aktuālākās tendences vēl jāiepazīst. Esi gatava jauniem skaistuma piedzīvojumiem? Iepazīsties ar 10 interesantākajām grima tendencēm šajā gadā!

Lasi vēl