Gardā un “ātrā” ābolu strūdele

1 komentārs
Gardā un “ātrā” ābolu strūdele
Foto; Flickr

Laikā, kad ziemas ābolu vēl pilni dārzi, neviena recepte, kur izmantojami šie unikālie rudens augļi, nav par lieku. Strūdele allaž šķitis viens no izsmalcinātākajiem kūkas/pīrāga/kēksa paveidiem, taču to pagatavot ir gluži vienkārši.

Sastāvdaļas:

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti
  • 400 g kārtainās mīklas;
  • 900 g ābolu ievārījuma;
  • 1 ola.

Foto

Pagatavošana

Izrullē mīklu un ieklāj garenas kēksa formas veidnē. Liek virsū ābolu ievārījuma kārtiņu, tad pārloka mīklu tam pāri un atkārtoti uzklāj ievārījumu. Ar atlikušo mīklas daļu visu nosedz. Pāri pārsmērē sakultu olu. Liek cepties 180 grādus karstā cepeškrāsnī  20 minūtes. Var pasniegt ar vaniļas mērci, saldējumu vai saputotu saldo krējumu.

TOP komentāri

  • laura
    0 0 0

    laura

    Nesaprotu,kāpēc ābolu laikā jāliek ievārījums,tad jau tā vairs nav ābolu strūdele,bet ievārījuma rulete.

Pievienot komentāru

Lūdzu, ievēro portāla lietošanas noteikumus. Nepiemēroti komentāri tiks dzēsti, bet to autoriem – komentēšanas iespēja liegta!

Viegli pagatavojams rudenīgs saldums! Baltās šokolādes un ķirbju trifeles

Viegli pagatavojams rudenīgs saldums! Baltās šokolādes un ķirbju trifeles

Kas gan var būt vēl spilgtāks rudens vēstnesis par ķirbi? Jā, rudens tik tiešām ir klāt, un ar ķirbju piedāvājumu problēmu nav. Anna Panna no ”Gatavo 3” komandas aicina izmantot šo šobrīd tik bieži sastopamo ogu baltās šokolādes un ķirbju trifeļu pagatavošanai, kas būs gards pārsteigums gan ģimenei, gan viesiem.

Lasi vēl