Gardā un “ātrā” ābolu strūdele

1 komentārs
Gardā un “ātrā” ābolu strūdele
Foto; Flickr

Laikā, kad ziemas ābolu vēl pilni dārzi, neviena recepte, kur izmantojami šie unikālie rudens augļi, nav par lieku. Strūdele allaž šķitis viens no izsmalcinātākajiem kūkas/pīrāga/kēksa paveidiem, taču to pagatavot ir gluži vienkārši.

Sastāvdaļas:

  • 400 g kārtainās mīklas;
  • 900 g ābolu ievārījuma;
  • 1 ola.

Foto

Pagatavošana

Izrullē mīklu un ieklāj garenas kēksa formas veidnē. Liek virsū ābolu ievārījuma kārtiņu, tad pārloka mīklu tam pāri un atkārtoti uzklāj ievārījumu. Ar atlikušo mīklas daļu visu nosedz. Pāri pārsmērē sakultu olu. Liek cepties 180 grādus karstā cepeškrāsnī  20 minūtes. Var pasniegt ar vaniļas mērci, saldējumu vai saputotu saldo krējumu.

Lasi vēl