Gaļa gaļā un rozmarīna kartupeļi

Komentāri

Dubulta gaļas deva garantē, ka maltīte ies pie sirds ikvienam vīrietim, kurš ir gaļas cienītājs. 

Sastāvdaļas

3 vistas filejas, 300 g žāvēta (ne kūpināta!) bekona ļoti plānās šķēlītes (jau sagriezts), 2 ēdamkarotes Angļu sinepju, sula no 1/2 apelsīna, 6 lieli kartupeļi, 4 zariņi rozmarīna, 1 laims, sāls.

Pagatavošana

Pagatavo rozmarīna sāli. Rozmarīnu sagriež nelielos gabaliņos, liek blenderī un sablenderē smalki kopā ar sāli tā, lai garšas sajauktos. Tad pievieno smalki sarīvētu 1 laima miziņu. Kartupeļus notīra, nomizo un sagriež garenās daiviņās. Apslaka ar eļļu un liek karstā cepeškrāsnī uz 35 minūtēm 200 grādos. Vistas filejas sagriež strēmelītēs un iemarinē 2 ēdamkarotēs Angļu sinepju un 50 ml apelsīnu sulas. Pēcāk mazliet apsāla un ietin bekona šķēlītēs, veidojot garenas standziņas. Tās vienu otrai blakus kārto uz cepamā papīra un arī liek krāsnī 180 grādos uz 20 minūtēm. Kad kartupeļi gatavi, tos apsāla ar pagatavoto sāli un liek tūtiņās. Arī gatavos gaļas gabaliņus liek nelielās papīra tūtiņas. Ēd karstus ar kādu asu mērci.

Lasi vēl