4 komentāri
FOTORECEPTE: tavs draugs leposies ar tevi! Ātri pagatavojamā biezpienmaizīte

Tagad, kad ziemā to ogu ir tik, cik nu ir (pareizāk – nav), bet šā vai tā prasās ko garšīgu, izdomāju izmēģināt spēkus biezpienmaizītes pagatavošanā. Jāatzīst, neesmu rozīņu mīļotāja, tāpēc izvēlējos tās nepievienot. Rezultāts – ātri, vienkārši un gardi! Un ļoti atgādina bērnības garšu.

Sastāvdaļas

Mīklai

  • 100 g sviesta (laicīgi izņem no ledusskapja)
  • 80 g cukura
  • 200 g miltu
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 1 šķipsna sāls
Foto: Skaties.lv

Foto: Skaties.lv

Masai

  • 500 g biezpiena
  • 3 olas
  • 80 g saldā krējuma
  • 80 g cukura
  • 1 tējkarote vaniļas cukura
  • sarīvēta citrona miziņa
Foto: Skaties.lv

Foto: Skaties.lv

Pagatavošana

  • Saberž mīkstu sviestu kopā ar pievienotu cukuru, miltiem, cepamo pulveri un sāli. Berzē līdz sanāk drumstalas.
  • Atsevišķā traukā gatavo masu. Biezpienam pievieno atdalītus olu dzeltenumus, cukuru, vaniļas cukuru un citrona miziņu. Masu samaisa.
  • Saputo saldo krējumu un pievieno biezpiena masai.
  • Saputo olu baltumus. Iecilājot (!!!), nevis maisot, pievieno masai.
  • Es masu kārtoju formā, bet var arī uz plāts. No sākuma ber mīklu, pa virsu pārliek biezpiena masu.
  • Liek cepeškrāsnī 200°C grādu temperatūrā uz stundiņu. Gatavs līdzko biezpienmaizes virsiņa kļuvusi zeltaina.

Lai labi garšo!

Fotorecepte: īsi un vienkārši

TOP komentāri

  • Linda
  • Āja
    0 0 0

    Āja

    Tā ir vecu vecā recepte, ko bērnībā ļoti bieži cepa. Ātri uu gatavs!
    Paldies! Biju piemirsies.
  • Zanda
    0 0 0

    Zanda

    Liels paldies,Skaties.lv! Mani svētki ir izdevušies,pateicoties šim kārumam! Silti,silti iesaku!

Pievienot komentāru

Lūdzu, ievēro portāla lietošanas noteikumus. Nepiemēroti komentāri tiks dzēsti, bet to autoriem – komentēšanas iespēja liegta!

Lasi vēl