4 komentāri
FOTORECEPTE: tavs draugs leposies ar tevi! Ātri pagatavojamā biezpienmaizīte

Tagad, kad ziemā to ogu ir tik, cik nu ir (pareizāk – nav), bet šā vai tā prasās ko garšīgu, izdomāju izmēģināt spēkus biezpienmaizītes pagatavošanā. Jāatzīst, neesmu rozīņu mīļotāja, tāpēc izvēlējos tās nepievienot. Rezultāts – ātri, vienkārši un gardi! Un ļoti atgādina bērnības garšu.

Sastāvdaļas

Mīklai

  • 100 g sviesta (laicīgi izņem no ledusskapja)
  • 80 g cukura
  • 200 g miltu
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 1 šķipsna sāls
Foto: Skaties.lv

Foto: Skaties.lv

Masai

  • 500 g biezpiena
  • 3 olas
  • 80 g saldā krējuma
  • 80 g cukura
  • 1 tējkarote vaniļas cukura
  • sarīvēta citrona miziņa
Foto: Skaties.lv

Foto: Skaties.lv

Pagatavošana

  • Saberž mīkstu sviestu kopā ar pievienotu cukuru, miltiem, cepamo pulveri un sāli. Berzē līdz sanāk drumstalas.
  • Atsevišķā traukā gatavo masu. Biezpienam pievieno atdalītus olu dzeltenumus, cukuru, vaniļas cukuru un citrona miziņu. Masu samaisa.
  • Saputo saldo krējumu un pievieno biezpiena masai.
  • Saputo olu baltumus. Iecilājot (!!!), nevis maisot, pievieno masai.
  • Es masu kārtoju formā, bet var arī uz plāts. No sākuma ber mīklu, pa virsu pārliek biezpiena masu.
  • Liek cepeškrāsnī 200°C grādu temperatūrā uz stundiņu. Gatavs līdzko biezpienmaizes virsiņa kļuvusi zeltaina.

Lai labi garšo!

Fotorecepte: īsi un vienkārši

TOP komentāri

  • Linda
  • Āja
    0 0 0

    Āja

    Tā ir vecu vecā recepte, ko bērnībā ļoti bieži cepa. Ātri uu gatavs!
    Paldies! Biju piemirsies.
  • Zanda
    0 0 0

    Zanda

    Liels paldies,Skaties.lv! Mani svētki ir izdevušies,pateicoties šim kārumam! Silti,silti iesaku!

Pievienot komentāru

Lūdzu, ievēro portāla lietošanas noteikumus. Nepiemēroti komentāri tiks dzēsti, bet to autoriem – komentēšanas iespēja liegta!

Viegli pagatavojams rudenīgs saldums! Baltās šokolādes un ķirbju trifeles

Viegli pagatavojams rudenīgs saldums! Baltās šokolādes un ķirbju trifeles

Kas gan var būt vēl spilgtāks rudens vēstnesis par ķirbi? Jā, rudens tik tiešām ir klāt, un ar ķirbju piedāvājumu problēmu nav. Anna Panna no ”Gatavo 3” komandas aicina izmantot šo šobrīd tik bieži sastopamo ogu baltās šokolādes un ķirbju trifeļu pagatavošanai, kas būs gards pārsteigums gan ģimenei, gan viesiem.

Lasi vēl