FOTORECEPTE: pusdienās karstie sudraba kartupeļi

Pievienot komentāru
FOTORECEPTE: pusdienās karstie sudraba kartupeļi
Foto: Valmieras tehnikuma publicitātes foto

Šis ēdiens var būt gan kā vienkāršs vakariņu ēdiens, gan arī svētku ēdiens, piemēram, Ziemassvētku vakaram. Šo ēdienu gatavo Valmieras tehnikuma audzēkņi un atzīst, ka daudzus ēdienus, kurus viņi ir iemācījušies gatavot skolā, vēlāk izmanto, lai palutinātu savus draugus un ģimeni. Audzēkņi atzīst, ka, mācoties Valmieras tehnikumā, viņi apguvuši dažādas ēdienu gatavošanas tehnikas un uzzinājuši daudz par pašiem produktiem, kas ļauj arī eksperimentēt virtuvē, ne tikai sekot receptei. Šodienas recepte – karstie sudraba kartupeļi ar biezpienu un zivi. 

1.solis

Foto: Valmieras tehnikuma publicitātes foto

Foto: Valmieras tehnikuma publicitātes foto

Sastāvdaļas:

  • kartupeļi
  • garšvielas
  • ķimenes
  • zaļumi
  • sviests
  • biezpiens
  • krējums
  • sālīta vai marinēta zivs (piemēram, anšovi)
  • alumīnija folija

Kartupeļus nomizo, sagriež lielos gabalos un apber ar garšvielām, ķimenēm un zaļumiem.