Komentāri
Forša recepte svētdienas pusdienām: Tenerifes kartupeļi sālī
Publicitātes foto

Kartupeļiem

  • 1,5 kg nelieli kartupeļi ar mizu
  • ½ glāze sāls
  • Ūdens

Mērcēm

  • Liels saišķis kinzas vai pētersīļu. Vai abi
  • 1 zaļā paprika
  • 2 ķiploku daiviņas
  • 100 ml sarkanvīna etiķis
  • Sāls pēc garšas
  • 2 čili pipari
  • 1 sarkanā paprika
  • 4 šķēles baltmaizes
  • 200ml olīveļļas

Pagatavošana

  1. Kartupeļus kārtīgi notīra, bet nenomizo. Nelielā katliņā liek sāli un ūdeni, ļauj sālim izšķīst. Katliņā ber kartupeļus, tiem vajadzētu peldēt. Ja tie nepeld, jāpievieno vēl sāls, kamēr tie paceļas.
  2. Kartupeļus vāra, kamēr mīksti un ūdens daudzums mazinājies. Lieko ūdeni nolej un sausus kartupeļus karsē katlā, līdz izveidojusies kraukšķīga un mirdzoša sāls kristālu kārtiņa.
  3. Pagatavo mērces. Zaļajai mērcei – blenderī liek attīrītu, gabalos sagrieztu zaļo papriku, ķiploka daiviņas, 100 ml eļļas un 2 šķēles baltmaizes, kas iepriekš izmērcētas ūdenī vai eļļā. Pievieno sarkanvīna etiķi, sāli un visu sablenderē viendabīgā masā. Ja vēlas asāku, var pievienot čili vai kajennas piparu pulveri.
  4. Sarkanajai mērcei: blenderī liek 2 čili piparus, 1 attīrītu, gabaliņos sagrieztu papriku, 100 ml eļļas un 2 šķēles baltmaizes, kas iepriekš izmērcētas eļļā vai ūdenī. Visu sablenderē viendabīgā masā.
  5. Kartupelīšus pasniedz karstus, kopā ar abām mērcēm.

Foto:  “Gatavo 3” piektās sezonas starts

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Lasi vēl