Deserts no kartupeļiem? Jā! Saldo kartupeļu mafini

Komentāri
Deserts no kartupeļiem? Jā! Saldo kartupeļu mafini
Publicitātes foto

Sastāvdaļas

  • 3 olas
  • 100g skābais krējums
  • 180g olīveļļa
    250g saldā kartupeļa biezenis
  • šķipsna sāls
  • 220g brūnais cukurs
  • 200g milti
  • 2 tējk.cepamais pulveris
  • ½ tējk. soda
  • 2 ēd.kar. kanēlis

Krēms

  • 50g krēmsiers
  • 25g pūdercukurs
  • ja vēlies pievieno 25g sviesta

Pagatavošana

  1. Krāsni sakarsē 190-200 grādus karstu. Divos traukos sajauc sastāvdaļas. Vienā samaisi sausās – cukuru, miltus, cepamo pulveri, sodu, kanēli un sāli. Otrā šķidrās sastāvdaļas – kartupeļu biezeni, olas, olīveļļu, skābo krējumu. Abu trauku saturu savieno un pildi mafinu formiņās. Cep krāsnī 18-20 minūtes, līdz iedurot mafinā kociņu, tas iznāk ārā tīrs. Pēc cepšanas atdzesē.
  2. Tikmēr pagatavo krēmu. Visas sastāvdaļas samaisi viendabīgā masā, krēmu liec konditorejas maisiņā un dekorē. Pa virsu liec sāļu popkornu vai kraukšķinātus riekstiņus.

Foto

Foto:  “Gatavo 3” piektās sezonas starts

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti
Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl