Dažādo savus ziemas krājumus! Iemarinē papriku

Komentāri

Marinēti gurķi un kabači jau noteikti ir pagraba plauktā. Piedāvājam krāsainu un garšīgu marinētas paprikas recepti. Turklāt rezultātu vari iegūt bez burciņu pasterizēšanas.

Receptes autoram Didzim no Vecpiebalgas marinēšana un konservēšana ir vaļasprieks. Viņa piedāvātā marinētā paprika ilgi uzglabājās, turklāt nezaudē sev raksturīgo garšu.

Marinēta paprika

Nepieciešams:

dažādu krāsu paprika.

Marinādei: 

1 l ūdens;

1,5 gl cukura;

1,5 gl 6% etiķa

1 gl eļļas

1 daiviņa ķiploka

Par etiķi

Receptē izmanto 6% etiķi, ko pie mums nevar iegādāties. Tādā gadījumā 9% etiķim pielej ūdeni un atšķaida.

Skaties foto:

 

 Pagatavošana

Papriku atbrīvo no sēklām un sagriež garenās šķēlēs. Ieliek pirms tam izplaucētās burkās, pēc tam pievieno ķiploku daiviņu un pārlej ar karstu marinādi. Aizskrūvē vāciņu un burku apgriež otrādi, lai pastāv kādu laiku

 

Skaties video:

Ātri pagatavojami un veselīgi! Vasarīgie augļu salāti ar kazas sieru

Ātri pagatavojami un veselīgi! Vasarīgie augļu salāti ar kazas sieru

Netradicionāli Annai Pannai no ”Gatavo 3”, kura ierasti mums pamāca dažādu lielāku un mazāku kūciņu pagatavošanu, šoreiz viņa prezentēs recepti ļoti viegliem un vasarīgiem augļu salātiem. Salātu pagatavošana būs ne tikai ātra, bet arī variācijas tiem var būs visdažādākās, atkarībā no tā, kādas sastāvdaļas tajā brīdī pieejamas.

Brienot cauri meža biezoknim, pavārs Ēriks Dreibants paviesojas Tele2 projektā „Gudrajā mājā”

Brienot cauri meža biezoknim, pavārs Ēriks Dreibants paviesojas Tele2 projektā „Gudrajā mājā” 1

Šonedēļ Tele2 projektā ”Gudrajā mājā” viesojās tautā iecienītais pavārs, restorāna ”Restorāns 3” šefpavārs Ēriks Dreibants. Tā kā pavārs dzīvo laukos, viņam bija īpaši noderīgi uzzināt par ”Gudrās mājas” iespējām un funkcijām. Lai pārliecinātos, ka ”Gudrā māja” darbojas arī meža biezoknī, jo tad viņa lauku māja nebūtu izņēmums.

Lasi vēl