Dažādo savus ziemas krājumus! Iemarinē papriku

Komentāri

Marinēti gurķi un kabači jau noteikti ir pagraba plauktā. Piedāvājam krāsainu un garšīgu marinētas paprikas recepti. Turklāt rezultātu vari iegūt bez burciņu pasterizēšanas.

Receptes autoram Didzim no Vecpiebalgas marinēšana un konservēšana ir vaļasprieks. Viņa piedāvātā marinētā paprika ilgi uzglabājās, turklāt nezaudē sev raksturīgo garšu.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Marinēta paprika

Nepieciešams:

dažādu krāsu paprika.

Marinādei: 

1 l ūdens;

1,5 gl cukura;

1,5 gl 6% etiķa

1 gl eļļas

1 daiviņa ķiploka

Par etiķi

Receptē izmanto 6% etiķi, ko pie mums nevar iegādāties. Tādā gadījumā 9% etiķim pielej ūdeni un atšķaida.

Skaties foto:

 

 Pagatavošana

Papriku atbrīvo no sēklām un sagriež garenās šķēlēs. Ieliek pirms tam izplaucētās burkās, pēc tam pievieno ķiploku daiviņu un pārlej ar karstu marinādi. Aizskrūvē vāciņu un burku apgriež otrādi, lai pastāv kādu laiku

 

Skaties video:

Lasi vēl