Četras vasarīgas receptes, kuru sastāvā izmantots alus

Pievienot komentāru
Četras vasarīgas receptes, kuru sastāvā izmantots alus
VIKTORIJA KOŽEMJAKINA

Visspilgtāk alus un siers latviešiem saistās ar Jāņiem, taču abus šos produktus var lieliski iekļaut maltītēs visas vasaras garumā – ko labi iesākam svētkos, to paņemam līdzi arī turpmākajiem vasaras mēnešiem, izbaudot sauli, siltumu un iespēju ēdienu baudīt svaigā gaisā.

Alus ir ne tikai atsvaidzinošs dzēriens, bet arī lieliska piedeva ēdieniem, piešķirot interesantas garšas nianses gaļai un citiem ēdieniem. Tieši tādēļ ēdienu stiliste un pavāre Linda Vilmansone-Virbule piedāvā četras oriģinālas receptes, kurās izmantots arī alus. Linda receptēs izmantoja ”Mežpils Speciālo” alu – tas ir viegls lagera tipa alus, kas labi garšo kopā ar salātiem, sieru un visdažādākajām uzkodām. Izmantojot citu alus veidu, piemēram, tumšo alu, ēdiens iegūs pilnīgi citu, savādāku garšu buķeti, atklājot ko citu.