Brīnumgards bezē kārtojums ar aveņu krēmu un neierasti pildīti kabači. Gatavo3 atkal “uzdarbojas”

Pievienot komentāru
Brīnumgards bezē kārtojums ar aveņu krēmu un neierasti pildīti kabači. Gatavo3 atkal “uzdarbojas”
Foto: publicitātes foto

Šosvētdien Gatavo 3 meitenes ir devušās piknikā baudīt klusumu. Proti, uz mežu. Taču klusums visapkārt nenozīmē “klusumu” arī uz galda. Izlasot receptes vien jau siekalas saskrien mutē un roka pati stiepjas pēc pannas un naža. 

Jau tagad vari iepazīties ar Lindas kabaču laiviņu recepti un Annas gatavotā bezē kārtojuma recepti. Taču vēl vairākas interesantu ēdienu receptes uzzināsi kanālā TV3 svētdien, 31. jūlijā, plkst. 9.25 raidījumā Gatavo3. 

Citādi pildīti kabači

Foto: publicitātes foto

Foto: publicitātes foto

Sastāvdaļas:

  • 2 parastas formas kabači vai cukīni;
  • 500 g maltas tītara gaļas;
  • 5- 6 vidēji lieluma tomāti;
  • ½ tējkarote kanēļa;
  • 4 ēdamkarotes rozīnes;
  • 2 ķiploka daiviņas;
  • 1 liels sīpols;
  • 4 ēdamkarotes olīveļļas;
  • 100 ml skābā krējuma;
  • sāls un svaigi malti melnie pipari – pēc garšas;
  • svaigs vai kaltēts timiāns;
  • ½ tējkarote kumīna;
  • ēdamk. medus
Pagatavošana

Ieslēdz cepeškrāsni, noregulējot to uz 180o.  Kamēr cepeškrāsns iesilst, gatavo pildījumu. Uz pannas uzkarsē eļļu un apcep smalki sasmalcinātus sīpolus un ķiplokus. Liek bļodā malto gaļu. Pievieno saceptos sīpolus un ķiplokus, rozīnes, kanēli, piparus, 2 ēdamkarotes skābā krējuma, kumīnu un medu. Visu samīca viendabīgā masā. Sagatavo cukīni podiņus. Dārzeņus sagriež 8 cm gabalos un ar melones vai saldējuma karoti izgrebj sēklotni, vienā pusē to atstājot, lai veidojas kā trauciņi ar dibentiņu. To mīkstuma daļu, kas ir bez sēklām, smalki sakapā un pievieno maltās gaļas pildījumam. Vēlreiz samīca pildījumu. Piepilda podiņus līdz malām pilnus ar iegūto maltās gaļas masu un kārto uz pannas. Tomātus sasmalcina aptuveni 1 cm lielos kubiņos un izkārto uz pannas apkārt cukīni podiņiem. Pārkaisa tomātus ar nedaudz sāli un pipariem, izrotā ar svaiga timiāna zariņiem vai uzber šķipsniņu kaltēta timiāna. Liek sakarsētā cepeškrāsnī un cep 45 minūtes. Ēdiens ir gatavs, kad cukīni ir mīksts un gaļas cepurīte ir gaiši brūna. Cukīni podiņus pasniedz karstus, katru porciju pārlejot ar tomātu mērci no pannas un ēdamkaroti skābā krējuma.

Foto

Bezē kārtojums ar meža avenēm

Foto; publicitātes foto

Foto; publicitātes foto

Bezē:

  • 3 0lu baltumi;
  • 2 x vairāk g cukura;
  • šķipsna sāls;

Krēmam:

  • 250 g saldā krējuma;
  • 250 g maskarpone;
  • 50 g pūdercukura;
  • vaniļas pāksts;
  • svaigas ogas dekoram

Aveņu krēmam:

  • 400 g aveņu;
  • 100 g parastā cukura;
  • 1 citrona sula.
Pagatavošana

Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Receptē vajadzēs tikai baltumus. Nosver. Nomēra nepieciešamo cukura daudzumu. Tas vajadzīgs 2 reizes vairāk nekā sver olu baltumi. Sāk putot olbaltumu, pievienojot mazu šķipsniņu sāls. Kad parādās putas, pamazām, pa ēdamkarotei pievieno cukuru. Ja pievienosi visu uzreiz, jāputo būs daudz ilgāk. Kad masa stingra, to izlīdzina pa cepamo plātni un liek cepeškrāsnī uz 15 minūtēm 180 oC karstumā, kamēr masa sacietē

Aveņu krēmam ogas ber katliņā, pievieno cukuru un citrona sulu. Visu uzvāra. Ja ir iespējams, ideāli ir šajā brīdī caur sietiņu izkāst aveņu sēkliņas. Tad lej atpakaļ katliņā un uz samazinātas liesmas turpina vārīt 15 minūtes līdz zapte sabiezē. Visu atdzesē.

Saputo krēmu. Sāk ar maskarponi, kam pievienots pūdercukurs. Pamazām pievieno saldo krējumu līdz krēms ir krēmīgs un pufīgs.

Kārto desertu. Vispirms liek salauztu bezē plāksni, nedaudz krēma, tad aveņu krēmu un svaigas ogas, tad atkal bezē, krēmu, aveņu krēmu, ogas un tā, kamēr visas sastāvdaļas ir sakārtotas skaistā ogu krēma un bezē kalnā. Pasniedz uzreiz.