Komentāri
Biezpiena kūka ar kondensēto pienu: debešķīgs deserts gan ikdienai, gan svētkiem
Foto: freeimages.com

Šī gardā biezpiena kūka ir zelta vidusceļš starp ikdienas saldo ēdienu un izsmalcinātu brīvdienu desertu. Pamatne no šokolādes smilšu mīklas vienkārši kūst mutē, bet krēmam ir pavisam citādāka garša un konsistence nekā biezpienam…

Sastāvdaļas:

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti
  • 8 ēdamk. cukura;
  • 125 g sviesta;
  • 1 tējk. cepamā pulvera;
  • 500g biezpiena;
  • šķipsniņa vaniļas;
  • 380 g kondensētā piena;
  • 3 ēdamk. medus;
  • 4 olas;
  • 300 g kviešu miltu;
  • 2 ēdamk. kakao pulvera;
  • 40 g kartupeļu cietes;
  • 40 g rieksti;
  • ½ gl. krējuma.
Foto:freimages.com

Foto:freimages.com

Pagatavošana

Bļodā ieber miltus, pievieno mīkstu sviestu, 4 ēdamk. cukura, kakao, cepamo pulveri. Vispirms samīci visas sastāvdaļas ar dakšiņu, tad pievieno 1 olu un mīci mīklu ar rokām. Pēc tam ietin mīklas bumbu pārtikas plēvē un ieliec ledusskapī, kamēr gatavosi pildījumu.

Sajauc biezpienu ar vaniļu un kartupeļu cieti. Sakul 3 olas ar atlikušo daļu cukuru, tad pievieno krējumu un biezpienu. Sablendē vai sajauc visu viendabīgā masā.

Ar sviestu ieziestajā cepamajā formā (22 cm diametrs) izklāj mīklu vienmērīgi pa visu pamatni, izveido arī uzliektas maliņas. Mīklai pa virsu uzliec biezpiena masu un liec cepties cepeškrāsnī, kas sakarsēta uz 180 grādiem. Cepšanas laiks – 50 minūtes. Riekstus apgrauzdē uz pannas un pievieno karstā ūdens peldē izkausētam medum.

Kad kūka izcepusies, ļauj tai atdzist. Pēc tam tortes virsmu pārklāj ar izvārītu kondensēto pienu un medus – riekstu masu.

Lasi vēl