Ātri un garšīgi! Plūmju kūka nepilnas stundas laikā

0 Komentāru
Ātri un garšīgi! Plūmju kūka nepilnas stundas laikā
Foto: Flickr

Šis ir laiks, kad varam baudīt veltes, ko vasara mums ir sagādājusi. Vienas no gardākajām dārza veltēm rudenī neapšaubāmi ir plūmes. Tās garšo gan tāpat – no koka, gan arī piešķir īpašu svaigumu un garšu pašas izceptajai kūkai. Piektdiena ir īstā diena, kad pamielot savējos ar gardu plūmju kūku! 

Sastāvdaļas

  • 300 g miltu;
  • 1,5 kg plūmju;
  • 50 g sviesta;
  • 160 g cukura;
  • 4 olas;
  • šķipsniņa sāls;
  • 125 ml piena;
  • 1 tējk.vaniļas cukura;
  • 1 tējk. cepamā pulvera;
  • pūdercukurs.

Foto

Pagatavošana:

Laiciņu pirms kūkas gatavošanas sviestu izņem no ledusskapja, lai nav ciets. Sviestu puto ar cukuru, tad pievieno olas (pa vienai). Turpini putot. Saputotajai masai pieliec miltus, pienu, sāli, vaniļas cukuru un cepampulveri. Cepampannu (var būt gan apaļa, gan kantaina)ietauko, mīklu izliec pa visu pannu vienmērīgi. Plūmes pārgriež uz pusēm un liek uz mīklas vienu pie otras. Cep 180 grādos 40 minūtes. Gatavu kūkai pārkaisi pūdercukuru. Lai labi garšo!

0 Komentāru