1 komentārs
Ātri pagatavojams un gards Mārtiņdienas cienasts: “vieglā” ābolkūka
Foto: visualhunt.com

Ja iepriekš nebiji domājusi, ka svinēsi Mārtiņdienu, bet, mājās pārnākot, saproti, ka neliels kārums tomēr nenāktu par skādi, pagatavo savai ģimenei vakariņās “vieglo” ābolkūku. To patiešām ir ļoti viegli pagatavot, ja vien mājās tev ir āboli, milti, olas, sviests un cukurs. 

Sastāvdaļas

  • 5-6 vidēja lieluma āboli;
  • 4 olas;
  • 1 gl. cukura;
  • ¾ gl. miltu;
  • sviests;
  • kanēlis;
  • pūdercukurs.
Foto: freeimages.com'/pixabay.com

Foto: freeimages.com/pixabay.com

Pagatavošana

Atdali olu baltumus no dzeltenumiem. Baltumus sakuļ stingrās putās, bet dzeltenumu samaisi ar cukuru. Kad baltums saputots, pievieno sajaukto dzeltenumu masu. Dzeltenumus bļodiņā samaisa ar cukuru. Sakuļ olu baltumus, kad stingri, pievieno ar cukuru samaisītos dzeltenumus. Visu kopā vēlreiz uzkuļ. Tad pievieno miltus – pakāpeniski, turpinot kult ar mikseri.

Ābolus nomizo un sagriez gabaliņos. Iezied pannu ar sviestu, ieber un vienmērīgi izlīdzini sagrieztos ābolus. Var pārkaisīt ar kanēli.

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.

Gatavo masu pārlej pār āboliem un cep aptuveni 40 minūtes.

Kūku var pārkaisīt gan ar pūdercukuru, gan pasniegt ar putukrējumu, gan saldējumu.

TOP komentāri

Pievienot komentāru

Lūdzu, ievēro portāla lietošanas noteikumus. Nepiemēroti komentāri tiks dzēsti, bet to autoriem – komentēšanas iespēja liegta!

Pagatavosim rozā maizītes! Recepte biešu briošmaizītēm

Pagatavosim rozā maizītes! Recepte biešu briošmaizītēm 1

Pavisam vienkārša recepte gardām maizītēm, kas būs pārsteigums gan ģimenei, gan viesiem to krāsas dēļ. Un tie, kuriem bietes negaršo, nesatraucieties, jo bietes receptē galvenokārt pilda krāsošanas funkciju un to garša maizītēs teju nav jūtama.

Lasi vēl