1 komentārs
Ātri pagatavojams un gards Mārtiņdienas cienasts: “vieglā” ābolkūka
Foto: visualhunt.com

Ja iepriekš nebiji domājusi, ka svinēsi Mārtiņdienu, bet, mājās pārnākot, saproti, ka neliels kārums tomēr nenāktu par skādi, pagatavo savai ģimenei vakariņās “vieglo” ābolkūku. To patiešām ir ļoti viegli pagatavot, ja vien mājās tev ir āboli, milti, olas, sviests un cukurs. 

Sastāvdaļas

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti
  • 5-6 vidēja lieluma āboli;
  • 4 olas;
  • 1 gl. cukura;
  • ¾ gl. miltu;
  • sviests;
  • kanēlis;
  • pūdercukurs.
Foto: freeimages.com'/pixabay.com

Foto: freeimages.com/pixabay.com

Pagatavošana

Atdali olu baltumus no dzeltenumiem. Baltumus sakuļ stingrās putās, bet dzeltenumu samaisi ar cukuru. Kad baltums saputots, pievieno sajaukto dzeltenumu masu. Dzeltenumus bļodiņā samaisa ar cukuru. Sakuļ olu baltumus, kad stingri, pievieno ar cukuru samaisītos dzeltenumus. Visu kopā vēlreiz uzkuļ. Tad pievieno miltus – pakāpeniski, turpinot kult ar mikseri.

Ābolus nomizo un sagriez gabaliņos. Iezied pannu ar sviestu, ieber un vienmērīgi izlīdzini sagrieztos ābolus. Var pārkaisīt ar kanēli.

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.

Gatavo masu pārlej pār āboliem un cep aptuveni 40 minūtes.

Kūku var pārkaisīt gan ar pūdercukuru, gan pasniegt ar putukrējumu, gan saldējumu.

TOP komentāri

Pievienot komentāru

Lūdzu, ievēro portāla lietošanas noteikumus. Nepiemēroti komentāri tiks dzēsti, bet to autoriem – komentēšanas iespēja liegta!

Viegli pagatavojams rudenīgs saldums! Baltās šokolādes un ķirbju trifeles

Viegli pagatavojams rudenīgs saldums! Baltās šokolādes un ķirbju trifeles

Kas gan var būt vēl spilgtāks rudens vēstnesis par ķirbi? Jā, rudens tik tiešām ir klāt, un ar ķirbju piedāvājumu problēmu nav. Anna Panna no ”Gatavo 3” komandas aicina izmantot šo šobrīd tik bieži sastopamo ogu baltās šokolādes un ķirbju trifeļu pagatavošanai, kas būs gards pārsteigums gan ģimenei, gan viesiem.

Lasi vēl