Ātrais jāņusiers: recepte, kas pa spēkam ikvienam

0 Komentāru
Ātrais jāņusiers: recepte, kas pa spēkam ikvienam
PUBLICITĀTES FOTO

Jāņu laikā pati daba mūsos atmodina snaudošo senču garu un mudina darīt lietas, kam saņemamies tikai reizi gadā, piemēram, siet sieru. Ātri pagatavojama mājas siera recepti piedāvā pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone.

Ātrā jāņusiera gatavošana aizņems vien apmēram 20 minūtes, plus laiks lieko sūkalu notecināšanai. Siera pagatavošanai būs nepieciešama vismaz 50×50 cm liela marle divās kārtās.

Sastāvdaļas:

  • 2,5 l piena (ar jebkuru tauku saturu)
  • 1,5 l kefīra (ar jebkuru tauku saturu)
  • 1 ēdamk. ķimeņu
  • 0,5 tējk. kurkumas (dzeltenās krāsas iegūšanai, var nepievienot)
  • 1-2 tējk. sāls

Pagatavošana:

  1. Lielā sietā ieklāj dubulti salocītu marli, ko izmantosi siera nokāšanai.
  2. Katlā uzkarsē pienu. Kad piens sāk celties uz augšu, pielej kefīru un, visu maisot, sildi, līdz sāk atdalīties sūkalas.
  3. Pieber ķimenes, samaisi.
  4. Izkās maisījumu caur sietu ar marli.
  5. Pievieno masai sāli un kurkumu, visu samaisi.
  6. Aizsien marli un atstāj to vēsumā līdz nākamajai dienai. Ja vēlies, lai siers ir stingrāks, nospied to zem sloga.
0 Komentāru