Atminies bērnību! Gaisīgās vēja kūkas Annas Pannas gaumē

1 komentārs
Atminies bērnību! Gaisīgās vēja kūkas Annas Pannas gaumē
Foto: "Gatavo 3" aizkadri

Anna Panna ir sava aroda meistare – ja kāds zina, kā prot gatavot kūkas, tad tā ir viņa.

“Gatavo 3” jaunākajā sērijā Anna Panna pagatavo vārītā krēma vēja kūkas!

Sastāvdaļas

Mīklas pamatreceptei

  • 250 g ūdens
  • 110 g sviests
  • šķipsna sāls
  • 30 g cukurs
  • 140 g milti
  • 4 olas

Cepumu virskārtai 

  • 50 g sviests
  • 75 g cukurs
  • 75 g milti

Vārītajam krēmam

  • 6 olas dzeltenumi
  • 40 g kukurūzas ciete
  • 500 g saldais krējums vai kokosriekstu krēms
  • 100 g cukurs
  • 1-2 treknas vaniļas pākstis
  • 100 g sviesta

Pagatavošana

Cepumu virskārtu pagatavo pirmo. Bļodā liec visas sastāvdaļas un rūpīgi sajauc kopā, līdz izveidojas viendabīga mīkla. Ietin pārtikas plēvē un liec ledusskapī atdzesēties, kamēr pagatavo mīklu.

Katliņā lej ūdeni kopā ar sviestu. Pievieno sāli un cukuru. Uz vidēji lielas uguns sildi, līdz sviests izkusis. Noņem no uguns un pievieno miltus. Intensīvi maisi, līdz iegūta stingra, gumijaina masa. Liec atpakaļ uz uguns un sildi jeb žāvē to vēl 2-3 minūtes, nepārtraukti maisot.

Mīklu liec miksera bļodā vai maisi ar roku vismaz 3-5 minūtes, lai tā atdzistu.

Pa vienai pievieno olas. Visu laiku jāturpina intensīvi maisīt, tādēļ ērtāk izmantot mikseri. Pēc olu pievienošanas maisi vēl mazliet, līdz mīkla kļuvusi pilnīgi viendabīga. Mīklu pildi konditorejas maisiņā ar uzgali.

Krāsni sakarsē 200 grādus karstu. Cepamo plātni noklāj ar cepamo papīru. Uz tās spied 8 cm diametra apaļus, bet plakanus rimbuļus.

Izrullē pagatavoto cepuma virskārtu un izgriezt to vienādi apaļu un lielu izspiestajām kūkām un novieto tām pa virsu. Liec cepties krāsnī uz 40-45 minūtēm, līdz kūkas kļuvušas zeltaini brūnas.

Tikmēr pagatavo krēmu. Katliņā lej krējumu, pievieno vaniļas sēkliņas un arī iztīrīto vaniļas pāksti. Uz ļoti mazas uguns sildi to, aptuveni 10 minūtes, līdz pirmajiem burbulīšiem. Neļauj uzvārīties.

Atsevišķā bļodiņā puto olas dzeltenumus kopā ar kukurūzas cieti un cukuru. Puto, līdz masa kļuvusi gaiši dzeltena.
Turpinot putot mazā strūkliņā silto krējumu, pievieno olu dzeltenumiem. Kad viss samaisīts, masu lej atpakaļ katliņā un uz nelielas uguns, nepārtraukti maisot, vāri līdz masa sabiezējusi. Krēmu liec bļodiņā. Turpinot maisīt, pa vienam gabaliņam pievieno aukstu sviestu. Tas dos krēmam papildus vēl krēmīgāku konsistenci. Kad viss samaisīts, krēmu pārklāj ar pārtikas plēvi un ļauj, lai atdziest.

Atdzisušās kūkās pildi krēmu no apakšpuses un cepumu virskārtu pārber ar pūdercukuru.

Foto

Video

1 komentārs