Atceries bērnību! Šokolādes “desa” jaunā formā

Komentāri

Vismaz reizi mēnesī pagatavot saldo desu, tā savulaik bija neatņemama daudzu saimnieču tradīcija. Tagad, kad dažādos veidos šo pašu darinājumu var iegādāties veikalā, tradicionālā recepte ir aizmirsusies. Tādēļ ir īstais laiks šokolādes desu pārvērst par šokolādes torti, kuru vari pagatavot bez ilgstošas cepšanas

Sastāvdaļas

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti
  • 800 g cepumu;
  • rieksti;
  • 200 g cukura;
  • 60 g kakao pulvera;
  • 240 ml ūdens;
  • 150 g sviesta;
  • 1 tējk. vanilīna ekstrakta;
  • 120 g saldais krējums;
  • 120 g šokolādes.

Foto

Pagatavošana

Sasmalcini cepumus. Sasmalcini riekstus (cik lielos gabaliņos – izvēlies pati), apcep. Pievieno riekstus cepumiem. Samaisi cukuru un kakao pulveri un maisot pakāpeniski pievieno ūdeni. Iegūtajai šķidrajai masai pieliec sviestu un uz lēnas uguns, nepārtraukti maisot,  izkausē sviestu un ļauj, lai “uzmet burbuli”, pievieno vanilīnu. Uzlej to uz cepumiem un riekstiem, un ļoti rūpīgi izmaisi. Liec iegūto cepumu – kakao masu apaļā tortes formā un ļoti rūpīgi pieblietē. Pēc tam ieliec uz 30 -60 minūtēm ledusskapī. Pa to laiku pagatavo saldā krējuma un šokolādes glazūru. Saldo krējumu uzkarsē, pieliec gabaliņos sasmalcinātu šokolādi un, rūpīgi maisot, izkausē šokolādi. Izņem pagatavoto kūku no ledusskapja, aplej ar glazūru, izlīdzini. Liec ledusskapī uz 3 -4 stundām vai vislabāk – uz visu nakti.

Video

Lasi vēl