Asa uzkoda sestdienas ballītei: pipari armēņu gaumē

0 Komentāru
Asa uzkoda sestdienas ballītei: pipari armēņu gaumē
Foto: freeimages.com

Šis, pēc garšas nedaudz asais ēdiens, iekaros tavas garšas kārpiņas ar pašu pirmo kumosu. Ja šovakar rīko ballīti un tev ir nepieciešama sātīga un garda uzkoda, izmēģini piparus armēņu gaumē. Izmēģini šo recepti kaut vai tikai tādēļ, ka tās realizēšanai nav vajadzīgs ilgs laiks.

Sastāvdaļas:

  • bulgāru pipari 700 g;
  • ķiploki 8 daiviņas;
  • eļļa ¼ glāzes;
  • 2 tomāti;
  • 1 buntīte kinzas;
  • 1 buntīte pētersīļu;
  • ½ glāze citronu sulas;
  • 2 ēdamk. cukura;
  • malti melnie pipari ( pēc garšas).

Foto

Pagatavošana

Piparus  nomazgā, neattīrot tos no sēklām, apcep no visām pusēm eļļā. Apceptos piparus liec dziļā traukā. Tomātus applaucē, noņem mizu un sablendē. Ķiplokus saspied, zaļumus sagriez. Sajauc tomātus, citronu sulu, ķiplokus, zaļumus, sāli, cukuru un melnos piparus. Pievieno visam eļļu, kurā apcepti bulgāru pipari un labi samaisi. Marināde gatava! Pipariem uzlej virsū marinādi, uzliec šķīvi un aptuveni 1 -2 kg smagu slogu. Ieliec ledusskapī vismaz uz divām stundām. Marinādi vēlāk var apēst, pievienojot makaroniem, vai kādam gaļas ēdienam. Ļoti laba un izdevīga recepte!

0 Komentāru