Komentāri
Anna Panna pagatavo gardāko “panna cotta” pilsētā! Apgūsti recepti arī tu!
Foto no privātā arhīva

Mēs jau sen vēlējāmies iemācīties pagatavot gardo “pannu cottu”! Anna Panna šo desertu pagatavos kopā ar cidonijām!

Sastāvdaļas

  • 500 g saldā krējuma
  • 50 g cukura
  • 1 vaniļas pāksts
  • 10 g želatīna
Cidoniju želejai
  • 100 g cidoniju sulas
  • 10 g želatīna
Cidoniju krēmam
  • 80 g cidoniju sulas
  • 150 g cukura
  • 3 olas
  • 50 g sviesta

Pagatavošana

Saldo krējumu lej katliņā un sildi un vidēji mazas uguns. Pievieno sēkliņas no vaniļas pāksts un cukuru. Ik pa brīdim nedaudz apmaisi un pieskati lai katliņa saturs neuzvārās.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Atsevišķā trauciņā uzbriedini želatīnu – aplej to ar divām ēdamkarotēm ūdens un nedaudz apmaisi. Ļauj uzbriesti 5 min. Kad uzbriedis pievieno katliņā un ļauj lai tas izkūst, ik pa brīdim pamaisot.

Visu katliņa saturu izlej cauri sietam, lai atbrīvotos no vaniļas pāksts. Šķidrumu nedaudz atdzesē.

Tikmēr pagatavo cidoniju želeju. Uzbriedini otrus 10 ar želatīnu. Ļauj pastāvēt 5 minūtes, pēc tam izkausē karstā ūdens peldē. Samaisi kopā ar cidoniju sulu un lej glāzītēs, sadalot to 8 porcijās. Glāzītes liec ledusskapī uz 10 min.

Pēc tam pa virsu želejām lej sagatavoto “panna cotta” šķidrumu.

Sapildītās glāzītes liec ledusskapī uz 2-3 stundas atdzesēties.

Tikmēr pagatavo cidoniju krēmu.

Bļodā samaisi kopā olas, cukuru un sulu. Tikmēr katliņā uzvāri karsto ūdeni. Bļodu ar sastāvdaļā liec virs karstā ūdens un vāri, ik pa brīdim apmaisot, līdz tas sabiezē. Pēc tam pievieno kubiciņos sagrieztu sviestu un iemaisi.
Gatavajām “panna cotta” pa virsu liec sagatavoto krēmu un dekorēšanai vari izmantot želejas pārpalikumus vai cidoniju sukādes.

Foto

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl