Ābolu laika aktualitāte: sulīgas ābolu plātsmaizes recepte

Pievienot komentāru
Ābolu laika aktualitāte: sulīgas ābolu plātsmaizes recepte
Foto: Flickr

Kad dārzā zeme pilna ar āboliem, tad grēks būtu tos nesalasīt un nepagatavot ģimenei ko ļoti garšīgu. Ja tev neiet pie sirds plātsmaize ar ļoti biezu maizes kārtu, tad šī recepte ir domāta tieši tavam vēderpriekam – saldskāba un sulīga.

Sastāvdaļas:

Mīklai:

  • 180g mīksta sviesta;
  • 0,5 glāzes skābā krējuma;
  • 1 tējk. (bez kaudzes) cepamā pulvera;
  • 3 glāzes miltu.

Virsmai:

  • 1kg skābu ābolu;
  • 1 glāze skābā krējuma;
  • 1 ola;
  • 1 nepilna glāze cukura;
  • 2 ēd.k. miltu.
  • kanēlis (pēc vēlēšanās)

Foto

Pagatavošana:

Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 grādiem. Mīkstu sviestu saplucina gabaliņos, tam pievieno krējumu un cepamo pulveri, visu sajauc viendabīgā masā. Masai pievieno miltus un kārtīgi izmaisa. Sākumā mīklu maisa ar karoti, bet pēc miltu pievienošanas mīca ar rokām. Ja nepieciešams, miltus pievieno vairāk. Masa ir jāsaveļ bumbā. Mīklu izveltnē uz cepampapīra tā, lai tā pārklātu visu papīru. Maliņām jābūt uzlocītām uz augšu. Ābolus nomizo, izņem serdes, sagriež mazos gabaliņos un izkārto vienmērīgi pa visu mīklu. Krēmam skābo krējumu sajauc ar olu, pievieno cukuru, kārtīgi izmaisa un masai pievieno miltus. Kārtīgi samaisīto masu vienmērīgi pārlej pāri āboliem. Cep sakarsētā  precīzi 50 minūtes. Gatavu izņem no cepeškrāsns un atdzesē turpat pannā. Atdzisušu sagriež.