Tunča plācenīši ar cieto sieru – lieliski garšos paši par sevi un kā piedeva citiem ēdieniem

Pievienot komentāru

Ar dārzeņiem, gaļas kotlešu vietā burgeros vai paši par sevi – tunča plācenīši ar sieru ir gardums, ar kuru vari palutināt sevi un cienāt citus.

Gatavojot šo ēdienu, jāatceras, ka tie tiks cepti eļļā, tāpēc treknumu ēdienam vari mazināt, izvēloties tunci savā sulā. Tāpat no pārāk trekniem plācenīšiem vari izvairīties, uzreiz pēc cepšanas tos novietojot šķīvī, uz kura uzklāta salvete.

Šajā receptē tiek izmantots cukīni. Lai plācenīši sanāktu vislabāk, tunča un pārējo sastāvdaļu kopumam jābūt attiecībā viens pret viens, tāpēc, ja sanācis tikt pie lielāka cukīni, nesteidzies to pievienot visu uzreiz.

Sieru nepieciešams sarīvēt smalki, un iesakām šajā receptē izmantot 18 mēnešus nogatavināto ”Džiugas” sieru. Tas plācenīšiem piešķirs patīkamu pikantumu.

Vēl viena svarīga sastāvdaļa ir smalki sarīvēta laima miziņa un laima sula, kas piešķirs ēdienam svaigumu.

­Padoms pagatavošanā

Lai plācenīšu masa labāk turētos kopā, jāpievieno ola, šajā gadījumā divas. Ar tieši tādu pašu mērķi, lai plācenīšu masa labāk turētos kopā, pievieno divas ēdamkarotes auzu miltus, mannu vai jebkurus citus miltus.

Mērķis ir panākt, lai masa pirms plācenīšu cepšanas ir tādā konsistencē kā kotlešu masa. Ja nonāc situācijā, kad masa šķiet pārāk sausa, pievieno vēl olu vai, piemēram, grieķu jogurtu. Savukārt, ja masa šķiet pārāk vijīga, jāpievieno vēl milti.

Tunča plācenīšu ar cieto sieru – recepte

Sastāvdaļas:

  • 450 g konservēta tunča savā sulā
  • ½ cukīni
  • 2 ēdamkarotes kaperu
  • dilles
  • 150 g 18 mēnešu nogatavināta ”Džiugas” siera
  • 2 laimi
  • 1 daiviņa ķiploka
  • 2 ēdamkarotes grieķu jogurta
  • 2 olas
  • 100 g auzu miltu vai mannas
  • 100 g rīvmaizes
  • eļļa cepšanai

Pagatavošana

  1. Bļodā liek tunča konservus, pievieno rīvētu cukīni. Kaperus un dilles mazliet sakapā un pievieno masai.
  2. Sieru sarīvē uz smalkās rīves, laimiem norīvē miziņu un izspiež sulu, sarīvē ķiploku un visu pievieno masai.
  3. Pievieno grieķu jogurtu un olas, visu samīca kopā. Masai pievieno nedaudz auzu miltu vai mannas, lai tā turētos kopā un būtu ērti pagatavot nelielus plācenīšus.
  4. No masas gatavo nelielus plāceņus, ko apviļā rīvmaizē un cep no abām pusēm zeltainus uz pannas nelielā eļļas daudzumā.

Labu apetīti!