Titulēts velosipēdists ražo elektrību tosterim

Komentāri

Kāds Vācijas velosipēdists un olimpiskās medaļas ieguvējs licis lietā savas pedāļu mīšanas spējas. Viņš ar velotrenažiera palīdzību uzgrauzdējis baltmaizes šķēli, izmantojot paša radīto enerģiju.

Video, kas pirms dažām dienām publiskots internetā, redzams velosportists Roberts Ferstemans, kura velosipēds ir savienots ar elektrisko tosteru. Kāpinot ātrumu, tosters pamazām uzsilst, ļaujot uzgrauzdēt maizes šķēli.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

R. Ferstemanam šim nolūkam izdevās ģenerēt 0,021 kilovatstundu, taču, kā liecina video, tas nebija viegls izaicinājums.

Projekta nolūks bija parādīt, cik daudz enerģijas cilvēki patērē kontrastā ar to, cik daudz viņi paši ir spējīgi radīt. Tāpēc video autori aicina izmantot enerģiju racionālāk.

Studentu grupa, kas palīdzēja sarīkot eksperimentu, izrēķināja, ka, lai darbinātu automašīnu, būtu nepieciešami 180 Forstemani, taču lidmašīnas jaudai pietiktu ar 43 tūkstošiem Ferstemanu.

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl