Komentāri

Tieši pirms nedēļas, 4. un 5. februārī, Tirzas pusē Gulbenes novadā tika aizvadīts trešais Mierlaiku slēpojums, kura dalībnieki varēja apliecināt ne tikai savu sportisko sparu un varēšanu, bet piedalīties izzinošās ekskursijās.

”Tas ir ne vien pārgājiens ar slēpēm, bet ietver kultūrvēsturisku vietu apmeklējumu un apskati.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Pasākuma mērķis ir senlaicīgos tērpos pabaudīt dabu, pasportot, satikties ar jaukiem cilvēkiem, vienā vārdā sakot – atpūsties.

Pie viena šādā veidā popularizējam slēpošanas kultūru,” sarunā ar portālu Skaties.lv stāsta Mierlaiku slēpojuma rīkotājs, Tirzas slēpju muzeja pārstāvis Nils Treijs.

Šogad slēpojuma distance stiepusies 10,5 kilometru garumā, ietverot piestāšanu dažādos kultūrvēsturiskos vietās, tostarp pie operdziedātāja Marisa Vētras piemiņas akmens Dārtiņas pusmuižā, bibliogrāfa Jāņa Misiņa dzimtajās mājās ”Krāces”, kulta vietā Jāņakmens, Tirzas upes senlejas nogāzēs.

Savukārt atraktivitāti ikviens varēja apliecināt, arī muzicējot un dejojot slēpošanas zābakos. Bet sarīkojuma izzinošā programma piedāvāja filmas un stāstījumus par slēpošanu un telemarku – senu slēpošanas tehnikas veidu, kas ir radies Norvēģijā 19. gs. vidū.

Trešais Mierlaiku slēpojums pulcēja 50 atraktīvus slēpošanas entuziastus.

Foto

Video

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Itālijas virtuve! Truša gaļas ragū ar pastu un gailenēm

Šī būs klasiska ragū recepte, kuras pamatā izmantosim truša gaļa. Jārēķinās, ka ragū pagatavošana prasīs salīdzinoši ilgu laiku, taču nekā sarežģīta šī ēdiena pagatavošanā nav, un zemāk esošajā video Uģis Veits no ”Gatavo 3” to parādīs.

Lasi vēl