Siera pasta ar garnelēm un citronu – maltīte, kas rudenīgajos vakaros atgādinās par pavasari

Pievienot komentāru

Jau pāris nedēļas Latvijā iestājies īstens rudens. Dienas kļūst īsākas, un vakari garāki. Mums ir burvīga recepte maltītei, ko šajos garajos vakaros vari pagatavot sev, ģimenei vai draugiem. Pasta ar garnelēm, citronu un sieru garšo lieliski un liks atminēties pavasari.

Liels pluss šim ēdienam ir ne vien tas, ka tā pagatavošana neaizņem daudz laika, bet arī tas, ka garneles, kas ir šā ēdiena sastāvdaļa, ir ļoti vērtīgs pārtikas produkts.

Garneles uzturā ir veselīga izvēle

Pirmkārt, garnelēs ir zems kaloriju daudzums. Kāpēc tas ir labi, jūs vaicāsiet? Vienkārši – kalorijas raksturo enerģiju, ko satur pārtika. Ja cilvēks ikdienā apēd vairāk kaloriju, nekā patērē, organisms liekās kalorijas uzglabā ķermenī, tādējādi radot liekā svara risku.

Vēl viena laba īpašība – garnelēs ir daudz olbaltumvielu, kas ir ārkārtīgi svarīgas cilvēka organismam – muskuļiem, ādai, iekšējiem orgāniem.

Garneļu sastāvā ir ļoti daudz dažādu barības vielu, piemēram, selēns, kas palīdz imūnsistēmai; dzelzs, kas nodrošina skābekļa izplatību mūsu ķermenī; magnijs, kas regulē muskuļu un nervu sistēmas darbību; kā arī vitamīns B12 u.c.

Garnelēs ir arī astaksantīns. Tas ir antioksidants, kam ir vairākas labas īpašības, piemēram, tas stiprina cilvēka artērijas un veicina smadzeņu darbību.

Galu galā garneles satur omega-3 taukskābes. Šīs barības vielas, kas būtiski uzlabo smadzeņu un sirds darbību, mūsdienu sabiedrība ļoti bieži nesaņem pietiekamā daudzumā. Galvenokārt tādēļ, ka tās sastopamas tikai jūras veltēs.

Pastas ar garnelēm, citronu un sieru recepte

Sastāvdaļas:

  • 300 g ”Penne” makaronu
  • 100 g zaļo zirnīšu
  • 400g tīģergarneļu
  • 1 ēdamkarote sviesta
  • 2 daiviņas ķiploku
  • 2 citroni
  • 100 ml saldā krējuma
  • 100 g 36 mēnešu nogatavināta ”Džiugas” siera

Pagatavošana

  1. Izvāra makaronus atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. Īsi pirms vārīšanas beigām pievieno pāris saujas saldētu zaļo zirnīšu.
  2. Makaronus un zirnīšus nokāš, atliek malā.
  3. Garneles attīra un apcep sviestā, cepšanas beigās pievieno sarīvētas ķiploka daiviņas, citronu miziņas un sulu.
  4. Garnelēm pievieno nedaudz saldā krējuma un pagatavotos makaronus un zirnīšus, visu samaisa.
  5. Pasniedz pārkaisītus ar citrona miziņām un siera plāksnītēm.