Septiņi mīti par kafiju

Komentāri

2. Espresso kafijā ir vairāk kofeīna nekā melnajā

2/8

Par izplatītākajiem mītiem, ar kuriem nākas saskarties ikdienā, stāsta Kafijas draugs vadītājs Andris Leitis.

Visa kafija ir vienāda, atšķiras tikai iepakojumi

Foto: CIAT, Flickr.com

Foto: CIAT, Flickr.com

Šis mīts, šķiet, pārsteidz visvairāk. Patiesībā katrā valstī vai reģionā nobriedinātai kafijai piemīt smalkas garšas nianses un aromāta īpatnības, kuras atpazīst tikai cilvēki ar izkoptu garšas izjūtu. Kafijas garša un aromāts ir atkarīgs no izcelsmes valsts, klimata, augsnes apstrādes metodēm un grauzdēšanas. Tas, kādu kafiju varēs dzert, ir atkarīgs no samaltās kafijas rupjuma, tās saskares ar ūdeni ilguma un ūdens temperatūras pagatavošanas laikā. Grūti noticēt, bet ūdens temperatūras atšķirības pat par dažiem grādiem nosaka, vai viena veida kafija būs rūgta vai skāba, vai, pareizi pagatavojot, pilnībā atklāsies tās īstais, apstrādes laikā iegūtais kafijas aromāts.

2. Espresso kafijā ir vairāk kofeīna nekā melnajā

2/8
Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Lasi vēl