Septiņi mīti par kafiju

0 Komentāru
Septiņi mīti par kafiju
Foto: CIAT, Flickr.com

Zinām, ka pasaulē iecienītais dzēriens kafija, ko parasti patērējam brokastīs vai kafijas pauzēs, satur kofeīnu, kafijas pupiņas iegūst galvenokārt iegūst Āfrikā, Dienvidaustrumāzijā un Latīņamerikā. Taču pastāv vairāki mīti par dzēriena iegūšanu, kvalitāti un citām īpašībām.

Par izplatītākajiem mītiem, ar kuriem nākas saskarties ikdienā, stāsta Kafijas draugs vadītājs Andris Leitis.

Visa kafija ir vienāda, atšķiras tikai iepakojumi

Foto: CIAT, Flickr.com

Foto: CIAT, Flickr.com

Šis mīts, šķiet, pārsteidz visvairāk. Patiesībā katrā valstī vai reģionā nobriedinātai kafijai piemīt smalkas garšas nianses un aromāta īpatnības, kuras atpazīst tikai cilvēki ar izkoptu garšas izjūtu. Kafijas garša un aromāts ir atkarīgs no izcelsmes valsts, klimata, augsnes apstrādes metodēm un grauzdēšanas. Tas, kādu kafiju varēs dzert, ir atkarīgs no samaltās kafijas rupjuma, tās saskares ar ūdeni ilguma un ūdens temperatūras pagatavošanas laikā. Grūti noticēt, bet ūdens temperatūras atšķirības pat par dažiem grādiem nosaka, vai viena veida kafija būs rūgta vai skāba, vai, pareizi pagatavojot, pilnībā atklāsies tās īstais, apstrādes laikā iegūtais kafijas aromāts.

0 Komentāru