Komentāri

Raidījums Bez Tabu viesojās pie restorāna Niklāvs šefpavāres Sarmītes Neimanes, lai iemācītos pagatavot kādu pavisam īpašu ievārījumu.

Nav nekāds noslēpums, ka burkānos slēpjas daudz vitamīnu, kas it īpaši nepieciešami ziemā, tomēr bērniem vārītus burkānus “iebarot” nav nemaz tik viegli. Sarmīte Neimane tam radusi risinājumu – smiltsērkšķu ievārījumu, kura sastāvā ir gana daudz burkānus, kurus nemaz nejūt.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Tā pagatavošanai nepieciešams: 250 grami sarīvētu burkānu, 250 grami smiltsērkšķu, 500 grami cukura un rīvēta apelsīna miziņa vai čili pipars..

VIDEO

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl