Sākusies Berlīnes modes nedēļa

Komentāri
Sākusies Berlīnes modes nedēļa
Maybelline make-up šovs (Foto: EPA/ LETA)

Berlīnes modes nedēļa tradicionāli notiek divas reizes gadā. Šoreiz pasākumu, kas ik reizi turpina uzņemt apgriezienus, atklāja angļu modes mākslinieces Šarlotes Ronsones tērpu skate.

12 tirdzniecības izstādes, 100 modes skates un 3000 zīmoli – tā ir statistika, kas raksturo Berlīnes modes nedēļu, kas nupat sākusies Vācijas galvaspilsētā. Modes parādi atklāja Ņujorkā strādājošā britu māksliniece Šarlote Ronsona.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Mode māksliniece iedvesmojusies no sapņošanas ar vaļējām acīm. Kolekcijas radīšanā palīdzējusi māksliniece Kima Makartnija, kura ar ūdenskrāsām radījusi audumu apdruku. Par kolekcijas vadmotīvu izvēlēta margrietiņa, ziediņš, kas rotāja arī bezpapēžu kurpju purngalus.

Š. Ronsonas radītie modeļi ir komerciāli. Māksliniece uzskata, ka dizainera uzdevums ir radīt apģērbus, kuru sievietes vēlētos iegādāties un vilkt mugurā ne reizi vien. Dizainera uzdevums esot padarīt klienti laimīgu, tāpēc kolekcija ir valkājama, vienkārša, bet tai pat laikā sievišķīga.

Berlīnes Modes nedēļa notiek divreiz gadā kopš 2007. gada. Vācijas dizaineriem tā ir iespēja sevi atrādīt visai pasaulei. Tiesa, šogad modes nedēļā nebūs pārstāvēti tādi zināmi vācu apģērbu ražotāji kā Boss, Escada un Wolfgang Joop.

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl