Rīdziniekus pilsētas centrā pārsteidz puspliks pārītis

2 komentāri
Rīdziniekus pilsētas centrā pārsteidz puspliks pārītis
Foto: aculiecinieks

Sena latviešu tradīcija nosaka, ka pirms Līgosvētkiem jāsaved kārtībā māja un sēta, lai svētku vakarā ciemos atnākušie līgotāji neaplīgotu (neizsmietu) slinko saimnieku un saimnieci.

Lai arī šodien līgotāju došanās no mājas uz māju tradīcija gājusi mazumā, latvieši joprojām pirms svētkiem sakārto māju, izravē dārzu, nopļauj zāli.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Atgādinot par šo jauko tradīciju, nedēļu pirms Līgosvētkiem Rīgas ielās devās krāšņs kopēju duets – puskaili, seno latviešu dievībām līdzīgi tēli, vīrietis un sieviete.

Viņi izdaiļoti Līgosvētku tematikā, tādējādi raisot pozitīvas asociācijas ar drīzumā gaidāmajiem latviešu iemīļotajiem svētkiem. Viņi pie Dailes teātra un laukumā pretī Centrālajai stacijai pļāva un grāba zāli, bet Vecrīgā, pie McDonalds, pļāva zāli un laistīja puķes.

FOTO

TOP komentāri

  • kents
  • PFF
    0 0 0

    PFF

    Kaut kāda idiotiska akcija... Kāpēc vecis ir svārkos? Ja jau mēģina imitēt seno apģērbu, tad kāpēc vecenei ir mūsdienīga apakšveļa? Un kuri idioti šādu pasākumu izdomāja?

Pievienot komentāru

Lūdzu, ievēro portāla lietošanas noteikumus. Nepiemēroti komentāri tiks dzēsti, bet to autoriem – komentēšanas iespēja liegta!

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl