Rabarberi un saldējums jeb bērnības garša saldējuma ”Mājas” šīs sezonas jaunumā

Rabarberi un saldējums jeb bērnības garša saldējuma ”Mājas” šīs sezonas jaunumā

Gandrīz ikviens no mums kaut reizi dzīvē, ciemojoties laukos pie vecvecākiem, ir nogaršojis sulīgo un patīkami skābeno Latvijas superaugu rabarberu, bez kura vasarā nav iedomājams teju neviens deserts. Tieši tādēļ šosezon saldējuma ”Mājas” meistari šo tradicionālo bērnības garšu ir atdzīvinājuši jaunā formātā ar nosaukumu ”Rabarberu svaigums”, kurā tik iecienītais krējuma saldējums apvienots ar skābeno Latvijas rabarberu ievārījumu, ļaujot kā lieliem, tā maziem baudīt vasaras garšu klasiku un justies kā mājās. Bet kā tad sākās šobrīd tik iecienīto rabarberu ceļš līdz desertu pasaulei? Lūk, daži interesanti fakti par šo superaugu!

Neparastā vēsture

Rabarberus cilvēce pazīst jau vairāk nekā 5000 gadus, kad Tālajos Austrumos to saknes sāka izmantot medicīnā, lai ārstētu gremošanas problēmas. Skābo augu, kas patiesībā ir dārzenis, uzturā sāka lietot tikai 17. gadsimtā, kad cilvēki iepazina cukuru. Taču zinātāji saka – jo sārtāks rabarbera kāts, jo saldāks tas būs. Pa šiem gadu tūkstošiem rabarberiem atrast dažādi pielietojumi, piemēram, to šķiedras izmanto īpaša papīra ražošanā, bet ar saknēm varot pat krāsot matus, un, protams, no tiem sanāk brīnumgardi deserti un nu arī saldējums.

Vērtīgais sastāvs

Rabarberu var dēvēt par superaugu dažādu iemeslu dēļ. Tas satur tādas vērtīgas uzturvielas kā A, B, C, K un P vitamīnu, pektīnvielas, noderīgas skābes un minerālvielas. Rabarberos esošie vitamīni un minerālvielas – kālijs, fosfors, magnijs un dzelzs – palīdz stiprināt imunitāti, nervu, sirds un asinsrites sistēmu, uzlabo ādas stāvokli un redzi, savukārt, pektīnvielas uzlabo gremošanu. Pateicoties veselīgajam sastāvam, rabarberiem piemīt imunitāti stimulējošas un asinsspiedienu stabilizējošas īpašības. Tāpat rabarberi ir ļoti diētiski – 100 grami rabarbera kātu satur tikai 21 kilokaloriju! Pavasaris un agra vasara ir īstais laiks, kad ēst rabarberus, jo, laikapstākļiem kļūstot siltākiem, rabarberos sāk uzkrāties skābeņskābe. Taču, ja siltajās pavasara un vasaras dienās ir vēlēšanās veldzēties ar saldu našķi un aizvien baudīt rabarberu patīkamo garšu, atsvaidzinošais rabarberu saldējums ”Mājas” ar Latvijas rabarberu ievārījumu būs tieši laikā!

”Rabarberu svaigums”

Jaunais saldējuma deserts ”Rabarberu svaigums” sevī iemieso rabarberu spēku un daudzveidību. Saldējums ”Mājas” savos produktos izvēlas tradicionālas, latvietim saprotamas un iemīļotas garšu kombinācijas, kas rada māju sajūtu. Tieši tādēļ saldējuma meistari jaunās sezonas garšu buķetei izvēlējušies šo iecienītu augu – rabarberu -, kas sastopams gandrīz katrā dārzā un ir iemīļota vasaras desertu sastāvdaļa. Šosezon visiem zināmais un populārais augs papildina arī saldējuma ”Mājas” klāstu ar patīkami svaigu un uzmundrinošu garšu savienojumu. Vaniļas krējuma saldējuma saldums apvienojumā ar Latvijā audzētu rabarberu ievārījuma skābenumu rada perfekto saldā un skābā kombināciju, ko iecienījuši daudzi pašmāju saldējuma mīļi. Jaunais un inovatīvais deserts jau šobrīd pieejams tirdzniecības vietās visā Latvijā divos iecienītos formātos –  vafeļu glāzītē, ko baudīt individuāli, un lielajā 950 ml iepakojumā, kurā dalīties ar ģimeni un draugiem, baudot nesteidzīgas sarunas un tverot vasaras sajūtas.

Seko līdzi saldējums ”Mājas” jaunumiem zīmola Facebook lapā!