Palutini vecākus, bērnus, otro pusīti vai draugus ar kanēļa pankūkām, kuru pagatavošana būs pa spēkam ikvienam. 17 gadus vecā kulinārijas blogere un Latvijas pārstāve šovā ”Samsung Galaxy Dream Chef” Betija Kalēja piedāvā pasaulē vienkāršāko brokastu recepti.

”Kas gan var būt labāks rīta agrumā, ja ne pankūkas! Tiem, kuri neprot pagatavot pankūkas, man ir lieliska alternatīva – siltās baltmaizes nūjiņas ar kanēli, kas garšos ne sliktāk kā pašu ceptas pankūciņas,” iesaka Betija.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Sastāvdaļas:

Sakaltis baltmaizes klaips;

2 olas;

80 ml piena;

Šķipsna muskatrieksta;

100 g cukura;

2 ēdamkarotes kanēļa;

50 g sviesta.

Pasniegšanai:

Kļavu sīrups;

Ogas;

Ievārījums.

Pagatavošana:

1.       Maizi sagriež ~1,5 cm biezās šķēlēs, nogriež garozu un sagriež nūjiņās.

2.       Cukuru sajauc ar 2 ēdamkarotēm kanēļa lēzenā traukā.

3.       Olas, pienu un muskatriekstu sakuļ ar slotiņu.

4.       Katru nūjiņu aši iemērc piena masā un noliek uz šķīvja nedaudz iesūkties ~5 minūtes.

5.       Tikmēr lielā, karstā pannā izkausē sviestu.

6.       Nūjiņas cep ~8 minūtes, apgrozot no visām pusēm līdz zeltaini brūnas.

7.       Vēl siltas, apvārta kanēļa cukurā un pasniedz uzreiz.

Betijas ieteikums: “Vislabāk pirkt maizi, kura vēl nav sagriezta un ir nedaudz sakaltusi. Izmantojot svaigu, mīkstu maizi nūjiņas neturēs formu un nebūs kraukšķīgas. Ja tomēr izmanto mīkstu maizi, to sagriež nūjiņās un cepeškrāsnī 120 grādos 15 minūtes izkaltē.”

Labu apetīti!