Komentāri
Pasaule šokā! Zinātnieki apgalvo, ka sālīta un kūpināta gaļa izraisa vēzi
Foto: Flickr

Vislielāko sašutumu par zinātnieku jaunāko pētījumu pauž amerikāņi, kuri ik gadu notiesā vismaz 8 kilogramus bekona katrs.

Amerikas vēža pētījumu institūts nācis klajā ar šokējošiem pētījuma rezultātiem – ik dienu notiesājot vien 50 gramus bekona, personas risks saslimt ar vēzi palielinās par 21 procentu.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Ik gadu 143 tūkstošiem amerikāņu tiek konstatēts taisnās zarnas vēzis, 53 tūkstoši no tā vēlāk mirst.

Zinātnieku pētījumi norāda uz ciešu saikni starp dažādu tipu vēzi un personas uzturu, kurā izmantota apstrādāta gaļa, galvenokārt bekons.

Tāpat zinātnieki apgalvo, ka sālīta un kūpināta gaļa veicina bērnu saslimšanu ar leikēmiju, kā arī par 41 procentu palielina iespēju saslimt ar diabētu.

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl