Komentāri

Deserta ”crêpe suzette” recepte nākusi no Parīzes, kur tā radusies pavisam nejauši – pazīstamam francūžu pavāram nejauši aizdegusies panna, taču rezultāts esot paticis arī augstāko aprindu pārstāvjiem un patlaban šis deserts ir iecienīts daudzās pasaules valstīs.

To, kā pagatavot ”crêpe suzette”, kuras recepter esot radusies 1895. gadā, latviešu šefpavārs Mārtiņš Rītiņš demonstrē raidījumā ”LNT Brokastis”.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti
Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl