Jaunākajā ”Gatavo 3” epizodē gatavosim mencas un sviesta pupiņu sacepumu ar citronpiparu un kaperu mērcīti. Kā saka ”Gatavo 3” meistars Uģis, viss noslēpums šajā sautējumā ir mērcē. Tā ir debešķīga, un, sautējot zivi kopā ar dārzeņiem, mērce sasūcas ikkatrā kumosā.

Šajā receptē nepieciešama arī pupiņu blanšēšana. Jūs vaicāsiet, ko tas īsti nozīmē? Var teikt, ka blanšēšana ir applaucēšana, un process pavisam vienkāršs: katlā tiek uzvārīts ūdens, un tajā tiek iegremdēti izvēlētie dārzeņi. Kad dārzeņi verdošajā ūdenī pavadījuši nepieciešamo laiku, tie strauji tiek iemērkti aukstā ūdenī, lai ātri pārtrauktu to gatavošanos.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Lai dārzeņu blanšēšanu paveiktu ērtāk, var izmantot caurduri, ar ko pārlikt dārzeņus no katla ar verdošo ūdeni traukā ar auksto ūdeni.

Nepieciešamība blanšēt dārzeņus atšķiras. To dara, lai, piemēram, sagatavotu dārzeņus saldēšanai vai nomizotu tomātus. Šajā receptē Uģis blanšē sviesta pupiņas, lai tām nebūtu ”čīkstīgās un stingrās tekstūras”.

Sastāvdaļas:

  • 300 g mencas filejas
  • 2 tomāti
  • 200 g sviesta pupiņu
  • 30 g sviesta
  • 100 ml saldā krējuma
  • 20 g kaperu
  • 100 g Čedaras siera

”Latplanta” garšvielas:

  • 5 g diļļu
  • 1 g citronpiparu
  • 2 g pētersīļu

Pagatavošana:

  1. Katliņā uzvāra ūdeni un blanšē sviesta pupiņas (3 – 4 minūtes), pēc tam strauji atdzesē aukstā ūdenī. Sagriež tomātus šķēlēs un sarīvē sieru.
  2. Cepamtraukā pamīšus kārto tomātus, pupiņas un zivi, starp katru kārtu liekot sieru un garšvielas.
  3. Uz pannas uzkarsētam saldajam krējumam pievieno kaperus, citronpiparus un, strauji kuļot, pamazām pievieno aukstu sviestu.
  4. Zivs un dārzeņu kārtojumu pārlej ar mērci un liek visu krāsnī cepties 20 – 30 minūtes 180 grādos, līdz virskārta ir zeltaini brūna.