Komentāri
Latvijas restorāns atzīts par smalkāko visā Baltijā: ēdienkartē ir tīrs zelts
Publicitātes foto

Vakar, 31. oktobrī, Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā tika prezentēts jaunākais Ziemeļvalstu restorānu ceļvedis White Guide Nordic. Ceļvedī apkopoti 325 labākie restorāni Dānijā, Zviedrijā, Norvēģijā, Somijā, Islandē, Fēru salās un Grenlandē. Pirmo reizi tajā iekļauti arī 60 Baltijas valstu restorāni, no kuriem par labāko atzīts restorāns Vincents.

Viens no pašmāju zināmākajiem restorāniem Vincents dibināts jau tālajā 1994. gadā un vienmēr bijis slavens ar savu izsmalcināto ēdienkarti. Piemēram, tā vakara ēdienkartē iekļauts tīrs zelts. To var atrast uzreiz divos gastronomijas brīnumos – Karnaroli akvareļrīsu risoto milāniešu gaumē, kā arī Meža sēņu risoto. Tiem, kam tuvākas jūras veltes, noteikti var nobaudīt norvēģu nirēju ķertās jūras ķemmītes, bet veģetārieši noteikti var nobaudīt gaileņu un baraviku velutē zupu. Plašāku ēdienkarti varat apskatīt restorāna Vincents mājaslapā.

Foto

Papildus jaunajā Ziemeļvalstu restorānu ceļvedī tika paziņots arī Baltijas restorānu TOP 30. Šajā kategorijā par labāko tika atzīts restorāns Vincents. Pavisam šajā topā ir iekļauti 5 Latvijas restorāni – bez labākā restorāna titula ieguvēja Vincenta arī Entresol (27., 28. vieta), COD Robata Grill (24. vieta), restorāns 3 (22. vieta) un Bibliotēka No. 1 Restorāns (13. vieta). Par labāko restorānu Ziemeļvalstīs tika atzīts restorāns “Esperanto” Stokholmā.

Pavisam izdevumā iekļauti 20 Latvijas restorāni (alfabētiskā secībā): 36. līnija, Restorāns 3, 3 Pavāru restorāns “Tam labam būs augt!”, Bibliotēka No.1 Restorāns, COD Robata Grill, Dikļu pils restorāns, Entresol, Equus, Ferma, Kolonāde. Mūsu stāsti…, Koya, Laivas, Locale, Muusu, Per sé, Riviera, Valmiermuižas vēstniecība Rīgā, Valtera restorāns, Vīna studija un Vincents.

Šogad ceļvedī apkopots 61 restorāns no Somijas, 64 restorāni no Norvēģijas, 92 restorāni no Zviedrijas, 15 restorāni no Islandes, kā arī 60 restorāni no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas. Visi restorāni ceļvedī vērtēti un grupēti pēc valsts, kategorijas un lokācijas. Maksimālais punktu skaits, kas tiek piešķirts restorānam, ir 100 punktu: 40 punkti par ēdienu, 20 punkti par apkalpošanu, 20 punkti par dzērieniem un tikpat daudz arī par restorāna atmosfēru.

Viegli pagatavojams rudenīgs saldums! Baltās šokolādes un ķirbju trifeles

Viegli pagatavojams rudenīgs saldums! Baltās šokolādes un ķirbju trifeles

Kas gan var būt vēl spilgtāks rudens vēstnesis par ķirbi? Jā, rudens tik tiešām ir klāt, un ar ķirbju piedāvājumu problēmu nav. Anna Panna no ”Gatavo 3” komandas aicina izmantot šo šobrīd tik bieži sastopamo ogu baltās šokolādes un ķirbju trifeļu pagatavošanai, kas būs gards pārsteigums gan ģimenei, gan viesiem.

Lasi vēl