Laiks atklāt grilēšanas sezonu! Četras vienkāršas šašlika receptes visām gaumēm

3 komentāri
Laiks atklāt grilēšanas sezonu! Četras vienkāršas šašlika receptes visām gaumēm
F64

Ārā smaida saulīte – pēdējais laiks atklāt grilēšanas sezonu! Skaties.lv sagatavojis vairākas šašlika receptes visām gaumēm – tradicionālo cūkgaļas, vistas, tītara un teļa gaļas. Laiks pārsteigt draugus un radus ar patiešām gardu, marinētu gaļiņu.

Cūkgaļas šašliks sausā baltvīna marinādē

Sastāvdaļas
2 kilogrami cūkgaļas kakla karbonādes
1 kg sīpolu
1 citrons
3 ēdamkarotes augu eļļas
300 ml sausā baltvīna
300 ml ūdens
2 lauru lapas
3 tējkarotes kaltēta bazilika
maltās garšvielas pēc izvēles – koriandrs, ķimenes, kanēlis, sarkanie pipari, melnie pipari, sāls pēc garšas

Pagatavošana
Neliela izmēra sīpolus sagriez gredzenos, liela – pusgredzenos.
Samaisi visas maltās garšvielas.
Nomazgā gaļu, apžāvē un sagriez nelielos gabaliņos.
Traukā, kam vari uzlikt slogu, kārto visu šādā secībā: pirmajā kārtā gaļa. Pēc tam apkaisi to ar garšvielu maisījumu un pieliec lauru lapas. Pēc tam – sīpolu kārta. Un tā, kamēr esi salikusi visu gaļu.

Marināde
Izspied citrona sulu, pēc tam sajauc ar vīnu, ūdeni. Pirms lej marinādi, pārlej gaļu ar eļļu un sajauc.
Labi, ja marinējumam var uzlikt slogu. Gaļai jāstāv ledusskapī 6–8 stundas.
Kad gaļa iemarinējusies, apkaisi to ar sāli un sajauc.
Uz iesmiem gaļai pa vidu cepties var likt arī marinētos sīpolu gredzenus, kā arī citus dārzeņus.
Cepšanas laikā šašliku ik pa laikam nepieciešams nedaudz apslacīt ar vīnu.
Pasniedz ar dārzeņiem, salātiem, zaļumiem un sauso vīnu.

3 komentāri