Komentāri

2. Spinātu salāti ar brokoļiem, lasi un sinepju – pētersīļu mērci

2/7

Cūkas cepetis sinepju marinādē

Foto: Flickr.com

Foto: Flickr.com

Kaspars aizraujas ar ēst gatavošanu un ir īsts kulinārijas entuziasts, kas nebaidās, nedz eksperimentēt, gan meklēt jaunus garšu salikumus. ”Ēst gatavot ir kā meditēt, kad fokuss ir, piemēram, tikai uz elpošanu. Gatavojot vakariņas, vai, īpaši svētku mielastu, visa uzmanība tiek pievērsta procesam un darbošanās notiek īpašā gara un prāta stāvoklī,” savu ēst gatavošanas pieredzi un filosofiju skaidro Kaspars, ”svarīgi šai nodarbei pieiet ar labu noskaņojumu un pozitīvām domā jau pašā sākumā, jo Ziemassvētkos pierasts pie galda pulcēt vairāk ēdājus nekā parasti. Es ticu, ka labā enerģija caur ēdienu tiek pārraidīta, tādēļ šie svētki ir īpaši svarīgi.”

”Ziemassvētku mielastam izvēlēto ēdienu receptēs ir vairāk sastāvdaļu nekā parasti ikdienā izmanto tieši tādēļ, lai vairāk būtu ko meditēt, jo kā kāds garīgs cilvēks reiz teica, ja tev nav laika dienā meditēt stundu, tad tev tas jādara 3 stundas,” stāsta Kaspars, ”tāpat arī gatavojot svētku galdu, pārliecinos, ka laiks pietiks visam un, jo mazāk steidzos, jo labāk sanāk.”

Kas nepieciešams?

  • Cūkas kakla karbonāde bez kaula
  • Krievu sinepes
  • Čili pipars
  • Ķiploks
  • Apelsīns
  • Upeņu ievārījums
  • Kaperi
  • Rozmarīna zariņš
  • Pētersīļa kāti
  • VomFass ķiršu balzametiķis
  • Olīveļa ar rozmarīnu

Kā pagatavot?

  • Bļodā sajauc upeņu ievārījumu ar sinepēm, iespiež ķiploku, pievieno sakapātu čili piparu, rozmarīnu, sakapātus pētersīļa kātus, iespiež sulu no apelsīna, ieber divas lielas saujas kaperu, pievieno 100 – 150 ml. VomFass ķiršu balzametiķa un apm. 70 ml olīveļļas ar rozmarīnu.
  • Maisījumā liek veselu kakla karbonādes gabalu, ar rokām iepliķē, iesmērē un apmīļo ar marinādi, pabaksta ar mazu koka iesmiņu vai nazīti viscauri, lai marināde sasūcas gaļā, atstāj uz 2 stundām.
  • Tad pārklāj ar foliju un liek cepeškrāsnī 100 grādos uz 5 stundām. Pēc tam stundu cep 150 grādos, un pēc tam noņem foliju, palielina temperatūru uz 185 grādiem un cep vēl apmēram 35 – 50 minūtes.
  • Ēd!

2. Spinātu salāti ar brokoļiem, lasi un sinepju – pētersīļu mērci

2/7
Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti
TOP produkti, ko iesaka eksperti matu kopšanai augustā!

TOP produkti, ko iesaka eksperti matu kopšanai augustā!

Vasara šogad Latvijā nav bijusi tā svelmainākā, taču tas nenozīmē, ka Taviem matiem nav nepieciešama īpaša – vasaras sezonas – kopšana. Galvasrota jāpasargā gan no ultravioletā starojuma, gan vēja ietekmes. Aplūko ekspertu ieteikumus – kādus produktus labāk izmantot, lai sasniegtu vislabāko rezultātu!

Lasi vēl