Komentāri

Trešdien tiek paziņoti kino balvas “Lielais Kristaps” nominanti. Tai šosezon iesniegti 66 filmu pieteikumi, ko veidojuši gan filmu nozares profesionāļi, gan arī amatieri.

Kinokritiķe Kristīne Simsone intervijā “900 sekundēm” to vērtē kā labu rādītāju un norāda, ka pašmāju kino šobrīd atrodas labā situācijā – ir pārciests krīzes laiku “liesais” finansējums, bet vēl priekšā ir valsts simtgadei veltītās 16 dokumentālās, spēlfilmas un animācijas filmas.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Pēc simtgades kino “injekcijas”, kas tapusi ar vērā ņemamu valsts finansiālu atbalstu, pašmāju filmu veidotāji var nonākt grūtā situācijā, pauž kino kritiķe. Tiesa, daudzi pašmāju kino veidotāji aktīvi apmeklē ārvalstu festivālus, piedalās filmu tirgos un gūst kontaktus. “Labas idejas, par laimi, tur spēj atrast finansiālu un idejisku atbalstu,” viņa saka.

Runājot par vietējo auditoriju, Simsone norāda, ka Latvijas skatītāji ir iecienījuši vēsturiskās pašmāju filmas, taču šo filmu kontekstā viņa akcentē problēmu – iedziļinoties stāstā nereti tiek aizmirstas kinemotogrāfiskās vērtības. Šajā ziņā jaunajai paaudzei aktuālāki ir psiholoģiski stāsti, kā nupat izrādītā Aika Karapetjana psiholoģiskais trilleris “Pirmdzimtais”.

Intervija ar Kristīni Simsoni:

Ātri pagatavojami un veselīgi! Vasarīgie augļu salāti ar kazas sieru

Ātri pagatavojami un veselīgi! Vasarīgie augļu salāti ar kazas sieru

Netradicionāli Annai Pannai no ”Gatavo 3”, kura ierasti mums pamāca dažādu lielāku un mazāku kūciņu pagatavošanu, šoreiz viņa prezentēs recepti ļoti viegliem un vasarīgiem augļu salātiem. Salātu pagatavošana būs ne tikai ātra, bet arī variācijas tiem var būs visdažādākās, atkarībā no tā, kādas sastāvdaļas tajā brīdī pieejamas.

Brienot cauri meža biezoknim, pavārs Ēriks Dreibants paviesojas Tele2 projektā „Gudrajā mājā”

Brienot cauri meža biezoknim, pavārs Ēriks Dreibants paviesojas Tele2 projektā „Gudrajā mājā” 1

Šonedēļ Tele2 projektā ”Gudrajā mājā” viesojās tautā iecienītais pavārs, restorāna ”Restorāns 3” šefpavārs Ēriks Dreibants. Tā kā pavārs dzīvo laukos, viņam bija īpaši noderīgi uzzināt par ”Gudrās mājas” iespējām un funkcijām. Lai pārliecinātos, ka ”Gudrā māja” darbojas arī meža biezoknī, jo tad viņa lauku māja nebūtu izņēmums.

Lasi vēl