Kas gan var būt labāks par šo  – kotletēm vecmāmiņas gaumē?!

Pievienot komentāru
Kas gan var būt labāks par šo  – kotletēm vecmāmiņas gaumē?!
pixabay.com

Lai veiksmīgi pārvarētu pēcsvētku depresiju un sakārtotu gremošanas orgānu sistēmu pēc dažādu gardumu baudīšanas, ir jāatgriežas pie gastronomiskajām saknēm! Proti, kotletēm vecmāmiņas gaumē.

Kurš var pateikt ”nē” pēc vecmāmiņas receptes gatavotām kotletēm? Kurš, parādiet ar pirkstu! Tikai neprātis. Tāpēc piedāvājam Tev tradicionālu un gardu kotlešu recepti, kas tev atgriezīs ticību dzīvei!

Kotletes vecmāmiņas gaumē

Kotletes vecmāmiņas gaumē
Kas nepieciešams?!

500-600 grami maltā gaļas. Vecmāmiņas recepte paģēr liellopu gaļu un cūkgaļu līdzīgās daļās

Glāze piena

100 -150 grami sviesta

Viens vidējs sīpols

Viena vistas ola

Baltmaizes mīkstums, apmēram 100 grami (bez garoziņas) 100-150 g,

Sāls un pipari.

Kā pagatavot kotlešu masu?

Maize

Foto: pixabay.com

Maizi sagriežam gabaliņos, ieliekam bļodiņā un pārlejam ar pienu. Ļaujam maizei kārtīgi piesūkties ar pienu.

Sīpoli

Foto: pixabay.com

Smuki notīrām sīpolu un sīki sasmalcinām. Uzkarsējam pannā eļļu un apbrūninam sīpolus. Nevajag pārcept! Galvenais, lai tie ir mīksti un glīti apbrūnināti.

Ola

Foto: pixabay.com

Olas baltumu atdala no dzeltenuma. Ņemam bļodu, un sakuļam olas baltumu tiktālu, lai apgriežot bļodu otrādi, olas baltums nekristu ārā.

Gaļa

Foto: pixabay.com

Kad visi sagatavošanas darbi paveikti, ņemam gaļu, un visus labumus liekam klāt gaļai. Ļoti svarīgi ir kārtīgi gaļas masu ne tikai sajaukt ar pārējiem ingredientiem, bet arī to rūpīgi samīcīt. Īstas saimnieces pat nekautrējas kotlešu masu ar nedaudz ”iekaustīt” – tā no gaļas tiek izsist liekais gaiss, un kotletes cepot nesadalīsies.

Cepšana

Foto: pixabay.com

Te ir divas iespējas – vieni kotletes pirms cepšanas apviļā miltos, citi rīvmaizē, citi atkal neapviļā nekur. Tā teikt gaumes lieta.

Tātad, pannā ielejam eļļu un sviestu, kārtīgi uzkarsējam un liekam kotletes cepties. Eļļa jāuzkarsē tāpēc, lai kotlešu masa nepieliptu pie pannas, kā arī lai kotletēm izveidotos kraukšķīga garoziņa.

Pēc cepšanas var arī kotletēm pieliet nedaudz ūdens un zem vāka nedaudz pasautēt. Bet tā arī – gaumes lieta.

Kotletes var arī cept cepeškrāsnī. Paņemam foliju, izliekam nedaudz sviestu un aidā – šaujam cepeškrāsnī uz 180 – 200 grādiem uz 20 minūtēm.

Un, citējot kādu virtuves klasiķi – kas gan var būt labāks par šo  – kotletēm vecmāmiņas gaumē?! Labu apetīti!

Foto: pixabay.com