Komentāri
Kamēr latviešiem tikai kaķu kafejnīca, japāņi “šturmē” čūsku un jaunatvērto ežu kafejnīcu
Foto: Reutars/ Scanpix

Japānas galvaspilsētā Tokijā atvērta unikāla kafejnīca. Tā, iespējams, ir pasaulē vienīgā ežu kafejnīca, kur adatainos dzīvnieciņus var nevis nogaršot, bet gan paglāstīt un socializēties ar tiem, vienlaikus baudot, kafiju, tēju vai ežu iecienīto pienu.

Tokijas dzīvnieku draugiem ir vēl viena vieta, kur pulcēties. Pilsētā, kas ir bēdīgi slavena ar nekustamā īpašuma dārdzību, cilvēki mitinās nelielos dzīvokļos, kur mājdzīvniekiem vietu ir grūti atrast. Tāpēc nav brīnums, ka pie šīs kafejnīcas veidojas rindas, cilvēkiem tiecoties pēc iespējas samīļot mazās adatainās radības. Tas gan nav par velti – par šo iespēju jāmaksā no 1000 līdz 1300 jenām. Taču cilvēki naudu nežēlo.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Kafejnīcas nosaukums Harry ir vārdu spēle saistībā ar ežiem, jo “hari” japāņu valodā nozīmē ass. Ieraudzīt ezi savvaļā Japānā ir gandrīz neiespējami, tāpēc šī kafejnīca ir kā magnēts daudziem iedzīvotājiem, tostarp bērniem.

Foto

Lai arī ežu adatas ir asas, kafejnīcas iemītnieki pārsvarā ir draudzīgi un cenšas atstāt labu iespaidu uz klientiem.

Tematiskās kafejnīcas Tokijā nav retums – te eksistē gan kaķu, gan arī trušu, vanagu un pat čūsku kafejnīcas.

Foto: tematiskās kafejnīcas pasaulē

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl