Komentāri
Kamēr latviešiem tikai kaķu kafejnīca, japāņi “šturmē” čūsku un jaunatvērto ežu kafejnīcu
Foto: Reutars/ Scanpix

Japānas galvaspilsētā Tokijā atvērta unikāla kafejnīca. Tā, iespējams, ir pasaulē vienīgā ežu kafejnīca, kur adatainos dzīvnieciņus var nevis nogaršot, bet gan paglāstīt un socializēties ar tiem, vienlaikus baudot, kafiju, tēju vai ežu iecienīto pienu.

Tokijas dzīvnieku draugiem ir vēl viena vieta, kur pulcēties. Pilsētā, kas ir bēdīgi slavena ar nekustamā īpašuma dārdzību, cilvēki mitinās nelielos dzīvokļos, kur mājdzīvniekiem vietu ir grūti atrast. Tāpēc nav brīnums, ka pie šīs kafejnīcas veidojas rindas, cilvēkiem tiecoties pēc iespējas samīļot mazās adatainās radības. Tas gan nav par velti – par šo iespēju jāmaksā no 1000 līdz 1300 jenām. Taču cilvēki naudu nežēlo.

Kafejnīcas nosaukums Harry ir vārdu spēle saistībā ar ežiem, jo “hari” japāņu valodā nozīmē ass. Ieraudzīt ezi savvaļā Japānā ir gandrīz neiespējami, tāpēc šī kafejnīca ir kā magnēts daudziem iedzīvotājiem, tostarp bērniem.

Foto

Lai arī ežu adatas ir asas, kafejnīcas iemītnieki pārsvarā ir draudzīgi un cenšas atstāt labu iespaidu uz klientiem.

Tematiskās kafejnīcas Tokijā nav retums – te eksistē gan kaķu, gan arī trušu, vanagu un pat čūsku kafejnīcas.

Foto: tematiskās kafejnīcas pasaulē

Ātri pagatavojami un veselīgi! Vasarīgie augļu salāti ar kazas sieru

Ātri pagatavojami un veselīgi! Vasarīgie augļu salāti ar kazas sieru

Netradicionāli Annai Pannai no ”Gatavo 3”, kura ierasti mums pamāca dažādu lielāku un mazāku kūciņu pagatavošanu, šoreiz viņa prezentēs recepti ļoti viegliem un vasarīgiem augļu salātiem. Salātu pagatavošana būs ne tikai ātra, bet arī variācijas tiem var būs visdažādākās, atkarībā no tā, kādas sastāvdaļas tajā brīdī pieejamas.

Brienot cauri meža biezoknim, pavārs Ēriks Dreibants paviesojas Tele2 projektā „Gudrajā mājā”

Brienot cauri meža biezoknim, pavārs Ēriks Dreibants paviesojas Tele2 projektā „Gudrajā mājā” 1

Šonedēļ Tele2 projektā ”Gudrajā mājā” viesojās tautā iecienītais pavārs, restorāna ”Restorāns 3” šefpavārs Ēriks Dreibants. Tā kā pavārs dzīvo laukos, viņam bija īpaši noderīgi uzzināt par ”Gudrās mājas” iespējām un funkcijām. Lai pārliecinātos, ka ”Gudrā māja” darbojas arī meža biezoknī, jo tad viņa lauku māja nebūtu izņēmums.

Lasi vēl