Īpaši biedējoša kūka Helovīnam

Komentāri

Ja vēlies Visu svēto nakts jeb Helovīnssagatavoties godam un pārsteigt savus draugus un ciemiņus, tev noteikti jāpagatavo šī kūka.

Lai arī Smadzeņu torte varētu izskatīties biedējoši un visai neēdami, tā nebūt nav! Kūkas sastāvā ir virkne garšīgu produktu, tomēr to pasniegšanas veids liks visiem saviebties neizpratnē.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

Tev būs nepieciešams pagatavot Deep Red Velvet kūku kā smadzeņu pamatni, itāliešu sviesta krēmu tās mīkstināšanai, kā arī iekrāsot cukura mastiku vai marcipānu.

Foto

Deep Red Velvet kūkas sastāvdaļas:

¾ glāzes kausēta saldkrējuma sviesta istabas temperatūrā

¼ glāzes augu eļļas

Pusglāze cukura

3 olas

Sarkanās pārtikas krāsvielas (vislabāk – sarkano + burgundiju)

3 glāzes miltu

2 ēdamkarotes kakao

Pustējkarote sāls

Pustējkarote cepamās sodas

Pustējkarote ābolu etiķa

Pusglāze paniņu

Pagatavošana: bļodā ieliek sviestu, eļļu un cukuru, labi saputo. Pirmajā bļodā pa vienai pievieno olas, pārtikas krāsas. Tikmēr atsevišķā bļodā sajauc miltus, kakao un sāli, pievieno paniņas. Otrās bļodas saturu lēni iejauc pirmajā bļodā. Atsevišķā bļodā sajauc cepamo sodu un ābolu etiķi, ko pievieno pirmās bļodas saturam, to kārtīgi iemīcot. Masu liek formā (vēlams, ovālā), cep cepeškrāsnī, līdz gatavs.

Itāļu sviesta krēma sastāvdaļas:

400 g pūdercukura

Pusglāze ūdens

8 olu baltumi

450 g saldkrējuma sviesta

Tējkarote vaniļas cukura

Pagatavošana: uzvāra ūdeni ar cukuru. Bļodā saputo olu baltumus. Joprojām miksējot olas, lēni pievieno cukura šķidrumu. Tad (joprojām neatslēdzot mikseri) pievieno sviestu un vaniļas cukuru.

Dekorēšanai tev būs nepieciešams:

1,5 kg cukura mastikas vai marcipāna iedzeltenā krāsā (vai izmanto pārtikas krāsvielas, lai iegūtu attiecīgo toni).

Aveņu (vai cits iesarkans) ievārījums.

VIDEO pamācība

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl