Kā izvairīties no pārēšanās, un ko darīt, ja tā sanācis

Komentāri
Kā izvairīties no pārēšanās, un ko darīt, ja tā sanācis
FOTO: Flickr

Svētku laikā teju ikkatrs ir jutis, ko nozīmē pārēšanās – visbiežāk to pavada smaguma sajūta, nogurums, diskomforts, dedzināšana, slikta dūša kā arī spazmatiskas sāpes, un, lai gan vislabāk ir nepārēsties, tomēr, ja tā ir gadījies, aptiekas piedāvā virkni preparātu, ar kuriem šīs sajūtas padarīt mazāk mokošas.

Nepārēdies!

  • Lai pēc iespējas samazinātu risku pārēsties, pirms lielās svētku maltītes nekādā ziņā nevajadzētu badoties. Ja visu dienu būsiet ēdis pēc sava ēšanas režīma, tad organisms nodarbosies visas dienas garumā ar ēdiena pārstrādi un būs jau paguvis ”iestrādāties”.
  • Maltīti (gan svētku, gan ikdienas) nekad nevajadzētu sākt uzreiz ar smagu ēdienu – pirms svētku cepeša labāk pirmos apēst salātus, kas palīdzēs sākt gremošanas darbu mūsu zarnu traktā.
  • Noteikti neaizmirstiet par ūdens lietošanu gan pirms maltītes, gan maltītes laikā, lai palīdzētu organismam to visu pārstrādāt.

Preparāti pārēšanās gadījumā

Ja tomēr gardumu bijis par daudz, noteikti nevajag sevi mocīt ar pašpārmetumiem, bet gan rīkoties racionāli. Vislabāk novērst pārēšanās radīto smaguma sajūtu palīdzēs gremošanas fermenti (pankreatīna preparāti), kas ērti iegādājami aptiekās. Ja moka arī slikta dūša, labi noderēs ingvera tabletes, bet, ja ēdiens ir bijis pārāk sātīgs un ir sajūtama izteikta dedzināšana, tad palīdzēs skābes neitralizējošie preparāti.

Lasi vēl