Izcili viskija kokteiļi tumšiem ziemas vakariem

Komentāri
Izcili viskija kokteiļi tumšiem ziemas vakariem
A southern tradition (Foto: Robert S. Donovan, Flickr.com)

Izrādās, no ugunīgā viskija var pagatavot arī ļoti gardus kokteiļus. Kādi kokteiļi būs vispiemērotākie piedzīvojumiem pirms Ziemassvētkiem, stāsta kokteiļu eksperts Edgars Grišulis.

Ziemas vakariem ieteicams izvēlēties sabalansētus viskija kokteiļus, kuri izcels labi izturētā dzēriena notis ar dabīgām garšas niansēm un ļaus piedzīvot nebijušas garšas virsotnes.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti

“Skotu viskijs ir vērtība, kas runā pati par sevi, jo ir precīzi zināms, ka tas ir vismaz trīs gadus ozolkoka mucās izturēts dzēriens. Taču, piemēram, Chivas tiek izturēts daudz ilgāk – vismaz divpadsmit gadus,” skaidro kokteiļu eksperts.

Lūk, trīs viskija eksperta Edgara Grišuļa pārbaudītas kokteiļu receptes!

1. Cherry Rob Roy – klasika jaunās skaņās

Kurš gan nezina, ka klasiskais Rob Roy ir ļoti piemērots, lai sasildītos aukstajā ziemas laikā? Ja skotu viskijs vēl nav jūsu iecienītākais dzēriens, tad, iespējams, jūsu domas mainīs kokteilis, kurā scotch intensīvo garšu papildina ķiršu skābenums un piesātināts portvīns. Pamēģināsim? 12 gadus vecu Chivas Regal, sauso vermutu, piemēram, Martini Gran Lusso, mazliet sarkanā portvīna (ruby port), divas tējkarotes skābeno ķiršu ievārījuma kopā ar ledu sajauc šeikerā, lej platās glāzēs un rotā ar ķiršiem.

2. Golden Dog – saulaina garšu varavīksne

Piesātināti dzeltenā niansētu garšu simfonija, kas būs īsti vietā, lai uzlabotu omu pelēcīgā ziemas vakarā. Saspēlē piedalās ekskluzīvs, izturēts skotu viskijs, aperitīvs Lillet Blanc, aprikožu brendijs, benediktīns, angostūra. Draudzība garantēta uz ilgu laiku. Ja vēlaties gatavot kokteiļus, kuros izceļas viskija garša, piemērotāks būs labs jauktais (blended) viskijs. Piemēram, Chivas Regal 12, kura ražotāji pievērš īpašu uzmanību garšas niansēm un kvalitātei. Nelielu un ekskluzīvu darītavu produkcija ir tā, kas spēs kliedēt pelēcību.

3. Aqua Luna 18 – dabīgs augļu baudījums

Šobrīd cilvēki meklē dabīgas, bet inovatīvas garšas nianses, tādēļ arī sīrupu kokteilim varam pagatavot paši. Piemēram, 18 gadīga Chivas Regal augļaino un intensīvo garšu labi izcels apelsīnu un ingvera marmelāde. Šo sīrupu vēlams pagatavot iepriekš, lai, vakarā to sajaucot ar viskiju, citronu sulu un olas baltumu, iegūtu baudījumu rosinošu dzērienu. Kokteilim piestāvēs retro stila glāze, tajā ieber ledu un ielej dzērienu.

“Vakaram izvēlētais dzēriens ir tikpat svarīgs, cik pati maltīte. Un, protams, būtiski ir arī pavadīt laiku kopā ar tuviem un mīļiem cilvēkiem,” iesaka Edgars Grišulis.

Skaties.lv atgādina, ka pārmērīga alkohola lietošana ir kaitīga Jūsu veselībai!

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Savu popularitāti atjauno džins: tradīciju stiprināšana, klasisku vērtību cienīšana vai mūsdienu garšas?

Džina popularitāte pasaulē pieaugusi pēdējos 10 gados, bet Latvijā – tikai pēdējo gadu laikā. Pēc Starptautiskā Vīnu un stipro alkoholisko dzērienu reģistra (IWSR) 2017. gada datiem džina patēriņš 2016. gadā ir audzis par 15% (pret 2015. gadu). Šodien džins ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem alkoholiskajiem dzērieniem pasaulē. Tam ir dažādi garšu veidi, tomēr vispopulārākais nemainīgi ir tradicionālais džins –  ar izteiktu un patīkamu kadiķogu garšu.

Lasi vēl