Interesanti: kādu Jāņu vakara maltīti var ieturēt Rumānijas kalnos?

Komentāri
Interesanti: kādu Jāņu vakara maltīti var ieturēt Rumānijas kalnos?
Foto: Karijs.lv

Lai gan lustīgākie letiņu svētki jau sen kā aiz muguras, turpinām ieskatīties Karijs.lv ceļojuma blogā, kur par saviem piedzīvojumiem raksta tā galvenie varoņi – Karīna un Harijs Eglieni.

Esam nosvinējuši savu pirmo mēnesi svešumā. Aprunājos internetā ar draugiem: viens saka, šķiet, ka esam prom mūžību, otram ir sajūta, ka aizbraucām prom tikai vakar. Kā mēs paši jūtamies? Es nezinu, it kā tiešām braucām prom tikai vakar, bet tā diena, kad pavadījām pirmo nakti Lietuvā, šķiet kā gadu sens notikums. Mazliet pastāstīšu, kā mēs nosvinējām pirmo mēnesi prombūtnē un septiņus mēnešus pēc apgredzenošanās.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti
Foto: Karijs.lv

Foto: Karijs.lv

Tātad piestājām kalnos Rumānijā, aptuveni 700 metru augstumā, un ieturējām, šķiet, visglobālākās svētku vakariņas, kādas jelkad ir baudītas. Svētku vakariņas mums nozīmē šķīvi, kurā iekšā ir arī gaļa, jo, lai iekļautos budžetā, piespiedu kārtā kļūstam par veģetāriešiem. Kas arī nemaz nav slikti.

Foto: Karijs.lv

Foto: Karijs.lv

Kāpēc vakariņas ir visglobālākās? Tāpēc, ka melnos rīsus un Sičuanas piparus esam atveduši no Ķīnas, salātos izmantoto garšaugu olīveļļu mammīte atveda no Itālijas, gaļai pievienotos čili piparus Eglienu Ineta atveda no Meksikas vai Teksasas, īsti neatceros, rīsiem pievienoto harisu (piparu pasta, kas īpaši iecienīta Tunisijā) Līga Māķēna pagatavoja, izmantojot Kenijā iegādātus asos piparus, salātos izmantoto sumaku Anete Jirgensone atveda no Turcijas, bet mērces pagatavošanai izmantoto medu mums iedāvināja Sabīne Košeļeva no Latvijas.

FOTO

Par muzikālo pavadījumu tikmēr rūpējās Seržs Geinsbūrs un Džeina Birkina no Francijas un Lielbritānijas. Fonā klusi šalca Rumānijas kalnu upe. Skaidrs, ka šajā idilliskajā brīdī čivināja arī putni, kas, visticamāk, no kaut kurienes ir atmigrējuši. Pēc maniem aprēķiniem, pārstāvēti četri kontinenti!

Foto: Karijs.lv

Foto: Karijs.lv

Foto: Karijs.lv

Foto: Karijs.lv

Ko mēs ēdām?

Melnie rīsi ar medus un sojas mērci: katlā apcepu sīpolus ar Sičuanas pipariem, mazliet vēlāk pievienoju melnos rīsus, apcepu un pievienoju ūdeni un trīs naža galus harisas. Atstāju vārīties.

Foto: Karijs.lv

Foto: Karijs.lv

Tikmēr sagriezu cūkgaļu, mazliet iemarinēju sojas mērcē (pirkta Ukrainā), Meksikas vai Teksasas čili piparos, sālī un citronu sulā. Liku pa gabaliņiem cepties uz pannas.

Ar riteni uz darbu. Arī ziemā!

Ar riteni uz darbu. Arī ziemā!

Vai Latvija varētu kļūt par velo zemi līdzīgi kā Nīderlande? Vai pie mums maz iespējams braukt ar riteni visu gadu? Un kā komfortabli ierasties savā birojā, ja esi minies uz darbu ar riteni ziemā?

Interesantākās 2018. gada grima tendences, ko Tu vari izmēģināt jau šodien!

Interesantākās 2018. gada grima tendences, ko Tu vari izmēģināt jau šodien!

2018. gads make-up pasaulē mirdz vēl spožāk nekā iepriekšējais. Tendenču virsotnēs gozējas metālisks spīdums, gliteri un pat uz ādas uzlīmējami akmentiņi, ļaujot mums uzmirdzēt kā dārgakmeņiem. Ja ar mirdzumu un spīdumu jau esam pazīstamas kopš pagājušā gada, tad viena toņa acu ēnas, izteikti kuplas skropstas un citas aktuālākās tendences vēl jāiepazīst. Esi gatava jauniem skaistuma piedzīvojumiem? Iepazīsties ar 10 interesantākajām grima tendencēm šajā gadā!

Lasi vēl