Ātrā augļu svētku kūka ir lielisks un silts gardums jūsu svētku galdam. Tā līdzinās klasiskajām kūkām, ko bērnībā cepa mamma, taču īpašu to padara žāvētie augļi, kas piesūcināti ar paša iecienītu aromātisku grādīgo dzērienu, un “Dr.Oetker” šokolādes glazūra.

Lai kūku pagatavotu, vispirms jāizvēlas dzēriens, kura garšas nianses šķiet vistīkamākās – tas var būt rums, burbons vai brendijs – , un ar to jāaplej žāvēti augļi, atstājot tos uz nakti ievilkties. Kad tas padarīts, var ķerties klāt mīklas masai, kuras pagatavošana būs patīkami pazīstama pat tiem, kas ar konditoreju neaizraujas.

Kad kūka gatava un atdzesēta, laiks tās dekorēšanai! “Dr.Oetker” šokolādes glazūru izkausē silta ūdens peldē, pārlej to kūkai, žāvētus augļus uzliek dekoram, un torti var celt galdā! Tā kā ir svētku laiks, kūkas rotājumiem var atļauties arī nedaudz spīduma. “Dr.Oetker” piedāvā plašu pārtikas dekoru klāstu, kas ļaus uzmirdzēt katra konditora talantam.

Ziemassvētku augļu kūkas sastāvdaļas:

  • 60 g sviesta
  • 150 g cukura
  • 1 ola
  • 125 g miltu
  • 150 g paniņu
  • 4 g sodas
  • 4 g etiķa
  • 200 g žāvētu augļu
  • 50 g brendija, ruma vai burbona
  • Žāvēti augļi un “Dr.Oetker” šokolādes glazūra dekorēšanai

Pagatavošana:

  1. Žāvētos augļus aplej ar alkoholu, ļauj tiem diennakti ievilkties.
  2. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180ºC temperatūrai. Bļodā puto sviestu kopā ar cukuru. Kad izveidojusies viendabīga masa, pievieno olu un turpina putot vēl 1 minūti. Pamīšus pievieno un iemaisa paniņas un miltus.
  3. Trauciņā sajauc sodu un etiķi, iemaisa mīklā.
  4. Nokāš augļus un pievieno mīklai. Gatavo mīklu lej 20 cm/dm formā. Cep krāsnī 35–45 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē.
  5. Izkausē glazūru un pārlej atdzisušai kūkai. Dekorē ar žāvētiem augļiem un “Dr.Oetker” šokolādes glazūru.

Lai gardi un sirsnīgi svētki!

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Visi saistītie raksti