Sākoties gada aukstākajiem mēnešiem, laiks aukstos desertus aizstāt ar siltajiem. Viens no tādiem ir krustnagliņu un bumbieru maize ar kardamona putukrējumu – ļoti vienkārši pagatavojams un sezonāls gardums.

Tā kā šī recepte ir ļoti vienkārša un ilgākais laiks paiet, kamēr maize cepas, tad šis būs lielisks deserts gadījumos, kad gaidāmi ciemiņi un nepieciešams ātri pagatavot ko garšīgu.

Daži noderīgi padomi bumbieru maizes pagatavošanai

Video receptē Uģis Veits no ”Gatavo 3” komandas bumbierus maizei liek klāt ar visu mizu un samērā lielos gabalos, taču tos var sagatavot, kā sirds kāro – gan mizot, gan sarīvēt.

Atceries, ka krustnagliņas šajā receptē ir nepieciešamas samaltas.

Kad maize jau atrodas cepeškrāsnī, to vienlīdz svarīgi ir nepiededzināt un neizņemt ārā pārāk ātri. Vislabāko veidu, kā pārbaudīt, vai maize ir gatava, demonstrē Uģis šajā video receptē. Proti, maizē iedur nazi, noskaita līdz pieci un velk ārā. Ja pie naža nekas nav pielipis, tad maizīte ir gatava.

Sastāvdaļas:

  • 300 g bumbieru
  • 2 olas
  • 200 g brūnā cukura
  • 180 ml olīveļļas
  • 250 g miltu
  • cepamais pulveris
  • soda
  • krustnagliņas
  • 200 ml saldā krējuma
  • malts kardamons
  • sāls

Pagatavošana:

  1. Sakuļ olas ar brūno cukuru, pievieno šķipsniņu sāls.
  2. Lēnām kuļot, pievieno olīveļļu.
  3. Izsijā miltus ar cepamo pulveri un sodu.
  4. Iztīra un sagriež bumbierus gabalos.
  5. Olu masai pievieno miltus, pēc tam iecilā bumbierus un maltas krustnagliņas.
  6. Liek cepeškrāsnī cepties 180ºC temperatūrā 45 minūtes līdz stundai, pēc tam atdzesē.
  7. Kamēr maize dziest, sakuļ saldo krējumu, beigās pievieno kardamonu.
  8. Sagriež maizi un pasniedz ar putukrējumu.