Sagaidot mīlestības mēnesi – februāri, kā arī jebkuros citos lielākos un mazākos svētkos, noteikti vēlaties palutināt arī savu mīļo cilvēku garšu kārpiņas. ”Gatavo 3” kūku un saldumu eksperte Anna Panna šādai reizei iesaka cept dzērveņu kūku ar baltās šokolādes krēmu.

Labās ziņas ir tās, ka šīs kūkas pagatavošana ir samērā vienkārša, turklāt arī tās sastāvdaļas nebūs jāmeklē pa specializētiem veikaliem.

Te daži praktiski padomi, lai kūka izdotos pavisam labi:

Cepamo pulveri uzreiz pievieno miltiem, lai tas nebūtu tikai vienā kūkas daļā, bet paceltos vienmērīgi.

Kūkas biskvīts ir gatavs tad, kad, iespiežot ar pirkstu, tas atlec atpakaļ.

Ja vēlies pagatavot kūkai dekorācijas, atlicini nedaudz izkausētās šokolādes, no kā izveidot, piemēram, šokolādes lapiņas.

Sastāvdaļas kūkai:

  • 120 g sviesta
  • 350 g cukura
  • 2 olas
  • 300 g piena
  • 320 g miltu
  • 12 g cepamā pulvera
  • 200 g dzērveņu ievārījuma

Sastāvdaļas krēmam:

  • 200 g sviesta
  • 360 g krēmsiera
  • 150 g pūdercukura
  • 200 g izkausētas baltās šokolādes

Pagatavošana:

  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 ⁰C temperatūrai. Divas cepamās formas (20 cm diametrā) ietauko ar kripatiņu sviesta.
  2. Lielā bļodā puto sviestu istabas temperatūrā kopā ar cukuru. Kad iegūta viendabīga masa, pa vienai pievieno olas, pēc katras mazliet pakuļot ar mikseri.
  3. Atsevišķā bļodiņā nosver miltus un iemaisa cepamo pulveri. Sausās sastāvdaļas iemaisa sviesta masā pamīšus ar pienu ar aptuveni 3 piegājieniem.
  4. Kad mīkla kļuvusi krēmīga un visas sastāvdaļas samaisījušās, sadala to divās daļās, lej cepamajās formās un cep krāsnī 30 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē. Ja jums ir viena formiņa, tad cepam divos piegājienos.
  5. Pagatavo krēmu. Karstumizturīgā bļodā izkausē šokolādi.
  6. Lielā bļodā puto sviestu istabas temperatūrā kopā ar pūdercukuru. Puto līdz izveidojusies krēmīga konsistence. Pievieno krēmsieru un turpina putot. Pēdējo pievieno izkausēto balto šokolādi. Ja krēms šķiet pārāk šķidrs, to liek ledusskapī uz 10 minūtēm.
  7. Atdzisušos biskvītus griež uz pusēm. Pirmo kārtu liek uz šķīvja. Tai smērē virsū krēmu, lielu karoti dzērveņu ievārījuma, liek pa virsu nākamo kārtu un atkārto procesu. Kūku no ārpuses apsmērē ar krēma kārtiņu un liek ledusskapī uz 1 stundu.
  8. Pēc tam, kad kūka sastingusi, apsmērē to ar atlikušo krēmu. Dekorē ar ogām un šokolādes lapiņām.