Gatavojoties viesu uzņemšanai Valsts Dzimšanas dienas vakarā, restorāna ”Ferma” īpašnieks un šefpavārs Māris Astičs atklāj, kāpēc, viņaprāt, jādodas uz restorāniem, ko visvairāk novērtē Latvijas ēdiena baudītāji un kā ēdienam piešķirt bagātīgāku garšu.

Latvijā labu maltīti prot novērtēt, un bieži vien tieši ēdiens un tā kvalitāte nosaka, kurp cilvēk dosies pusdienot vai vakariņot. Klients šeit ir ļoti prasīgs, tāpēc ”mūsu restorānu līmenis ir līdzvērtīgs pasaulē slaveniem restorāniem.

Nav divu vienādu klientu, un nav divu vienādu restorānu, taču Māra dziļākā pārliecība ir, ka būtiski ir ”paēst, nevis tikai apskatīties” – pēc restorāna apmeklējuma mājās noteikti nebūtu jādodas taisnā ceļā pie ledusskapja.

Kāpēc jādodas uz restorāniem? Lai atpūstos, veltītu laiku otram cilvēkam. ”Būtiski ir izbaudīt mirkli – kur esam un ko darām. Cilvēki to bieži aizmirst! Paēst vajag forši un ar glanci, bet tā, lai tiek uzņemta arī nepieciešamā enerģija”, stāsta Māris.

Garšai un tās niansēm nav robežu – vienmēr var atrast ko jaunu un aizraujošu. Māris aicina ēdiena garšas buķeti paspilgtināt ar konjaku – nākamo soli ēdiena baudīšanas mākslā. Konjaks lieliski papildinās jebkuru maltīti un pievienos ēdienam savu stāstu, kas tikpat būtisks, kā pati ēdiena vai dzēriena garša.

Spēt novērtēt un censties izzināt – tas ir Māra dzīves aicinājums, kuru viņš vēl sajust ikvienam.